Jenkei Dániel, 2018.03.28. | Kézilabda

Volt tartása csapatunknak a Kisvárda ellen, de az igazi bravúrhoz eredményesebb támadójátékra lett volna szükség.

Vasas SC-Kisvárda Master Good SE 16-21 (5-11)
Elektromos-csarnok, 400 néző, Vezette: Ónodi, Őri

VASAS: Tzintzis – Hansághy, Lyngby 1, Kocsis 2, Kuczora 4, Becséri 1, Fekete B. 2. Csere: Győri (kapus), Hanusz, Németh M. 3, Agovics 1, Németh N., Hárs, Pados 1 (1), Szatmári, Szecsődi 1. Edző: Varga Márta

KISVÁRDA: Dzhukeva – Orbán A. 1, Hakunova 1, Milanovic-Litre 2, Radojevics 9 (3), Triscsuk 7 (2), Karacs 1. Csere: Triffa (kapus), Umanec, Szabó V., Dmitrovics, Marincsák, Katona. Edző: Vlatko Djonovics

Kiállítások: 6, ill. 4 perc, Hétméteresek: 2/1, ill. 5/5


Becséri-góllal indult a Varga-éra. És bizony ekkor volt utoljára döntetlen a mérkőzés, hiszen irányítónk találatával módosult 1-1-re az állás. Az első félidő mindkét oldalon jó védekezést, és remek kapusteljesítményeket hozott.

Nálunk Tzintzis védett nagyokat, a Kisvárdában a bolgár válogatott Dzhukeva állta remekül a sarat, igaz sokszor a mieink is tettek róla, hogy ne legyen nehéz dolga.

Ezzel el is érkeztünk a problémák forrásához: rendkívül ideges és kapkodó támadójáték jellemezte a Vasast az első félidőben. Feltűnő volt például, hogy mennyi belemenést hoztunk össze. Öt gólig jutottunk harminc perc alatt, ami nyilvánvalóan nem elégséges, még akkor sem, ha a védekezésünk tényleg hatékony volt. A Kisvárda így hatgólos előnnyel fordult. (5-11).

fotó: Vasas Attila

„Csináljuk, csináljuk, csináljuk!” –biztatta gyorsabb támadásvezetésre játékosait Varga Márta a második félidő elején. És a lányok csinálták is, sűrűbben sikerült betalálnunk, ezzel párhuzamosan viszont a védelmünk fellazult, ezt pedig Triscsuk Krisztina és Tamara Radojevics aktív közreműködésével könyörtelenül kihasználta a Kisvárda. Az egyenleg így összességében negatív lett a mi szempontunkból: a vendégek fokozatosan növelték a különbséget, a meccs pedig el is dőlt a játékrész közepére.

A véghajrára fordulva Szecsődi Laura bevetése jó döntésnek bizonyult, zsinórban négyszer találtunk be, de amikor még közelebb zárkózhattunk volna, kimaradtak a lehetőségeink. A második félidőt így is megnyertük, a végeredmény 21-16 lett a vendégek javára, és bár reális sanszunk nem nyílt a bravúrra, a huszonegy kapott góllal elégedettek lehetünk, ez a legjobb mutatónk a szezon során.

Fontos eredmény számunkra az alsó régióból, hogy a Békéscsaba gárdájája hazai pályán 30-25-re legyőzte a Kecskemétet, így visszacsúsztunk a sereghajtó pozícióba a tabellán.

Varga Márta vezetőedző így értékelt a mérkőzést követően: - Előtte kifejezetten nyugodt voltam, kellemes bizsergés fogott el a taktikai megbeszélésen. A meccs alatt ezt már egyáltalán nem éreztem, rettenetesen bosszantott az első félidei gólképtelenségünk. A Kisvárda jól védekezett, de mi ehhez képest is nagyon kevés helyzetet tudtunk csak kidolgozni. A védekezéssel viszont maximálisan elégedett vagyok, eddig harminc feletti volt a kapottgól-átlagunk, most több mint tízzel alámentünk ennek. Azt hiszem, ez az a tényező, amire elsősorban építenünk kell a Kecskemét elleni rangadó előtt.


Hirdetések