Dobos Sándor, 2018.03.27. | Jégkorong

Végre sikerült legyőzni a lilákat, így nem ért véget a szezon a Market-Vasas juniorcsapatának.

U20-as magyar bajnokság, a 3. helyért, 3. mérkőzés:

Market-Vasas – UTE 5-3 (1-1, 2-1, 2-1)
Gólszerzők
: Székely-Mádai (20.), Csiki (21.), Faragó (32.), Csiki (54.), Czakó (60.), illetve Pokornyi (14.), Páterka (22.), Páterka (58.)

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, az UTE javára.

Nyerni kellett, máskülönben vége a szezonnak.

Ez volt az alapállás, ebből kellett kiindulnia a mieinknek az UTE elleni bronzcsata harmadik felvonása előtt. (A meccset megelőzően köszöntötték az U8-as csapatunkat, amely nemrégiben megnyerte a dunaújvárosi Steel Cupot.)

Az alapszakaszban kétszer is legyőztük az újpestieket, most viszont kétszer is megtréfáltak bennünket, a két eddigi vereségből azért egyértelműen a második volt fájóbb. (Az első meccs ugyanis még a Fehérvár elleni EBYSL-elődöntő előtt volt.)

Ehhez képest az Újpest szerzett vezetést kedden is, Pokorny Dávid a 14. percben szerezte meg a vezetést a liláknak, az előnyt Székely-Mádai Gergő a harmad utolsó percében egalizálta.

17 másodperc elég volt a második harmadban a Vasas-gólhoz, akkor Csiki Attila egyéni megoldása eredményezte a Vasas-vezetést. Nos, megint nem sokáig tartott az előny, Páterka Bence egyenlített, alig egy perc múlva. Faragó Richárd az előző meccsen nem játszhatott sérülés miatt, most ott volt a jégen, és ha már ott volt, a 32. percben ismét vezetést szerzett a csapatnak.

A zárószakaszban sikerült kettőre növelni az előnyt Csiki Attila révén, s bár az UTE szépített, a végén egy üres kapus góllal kialakult az 5-3-as végeredmény.

Folytatás pénteken.

Ladányi Balázs vezetőedző:

„Elégedett vagyok az eredménnyel és a csapat játékával is. A megfelelő energiaszinttel mentünk bele a mérkőzésbe. Sajnos, figyelmetlenségek és kihagyások most is akadtak, de vannak azok az időszakok, amikor nem az a fontos, hogy hogyan nyered meg a meccset, keservesen, nehézkesen vagy simán, a lényeg a győzelem. Megyünk pénteken tovább, igyekszünk egyenlíteni, és kiharcolni az ötödik meccset.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések