2008.01.06. | Vívás

Hétvégén rendezték a SYMA Csarnokban a Heraklész Világkupát, hat fegyvernemben, 35 páston, több mint ezer résztvevővel.  A Vasasban zajló kiváló nevelőmunka eredményeként kilenc ifjú vívó képviselhette a piros-kék színeket.

Iliász Nikolász tavaly novemberben már dobogóra állhatott junior Vk-n Dormangenben. Most bizonyította, hogy nem egyszeri sikerről volt szó. Esélyesebb ellenfeleit maga mögé utasítva a férfi kardozók viadalán az ő nyakába került az eredményhirdetéskor az aranyérem!
Gerevich György tanítványa végig magabiztosan vívott, magyar, francia, orosz és olasz riválisokat győzött le. Jó formájára jellemző, hogy legkisebb arányú győzelme 15-12 volt, még a 128 között honfitársa Czajder Gábor ellen, majd a döntőben az olasz Pellegrinit verte ugyanilyen arányban.
Felnőtt világbajnokunk Szilágyi Áron a 64 közé jutáséért magabiztosan (15-7) diadalmaskodott olasz vetélytársa ellen, a következő fordulóban nem volt szerencséje, egy találattal vesztette el asszóját egy másik itáliai fiú ellenében.
Harmadik indulónk Alkonyi Kristóf a selejtezőkön túljutva, a legjobb 128 között esettt ki.

Női párbajtőrben Schmotzer Dorottya a legjobb 64, Bukóczki Bianka és Kosztyu Andrea a legjobb 128 között búcsúzott.
A kardozó lányok számára sem sikerült igazán jól ez a viadal, bár mindhárman továbbjutottak a csoportkörből, az egyenes kieséses szakaszban Damu Dóra a legjobb 128-ig, Pető Réka és Luczáti Zsófia a legjobb 64-ig jutott.

ja         

 


Hirdetések