Dobos Sándor, 2018.03.16. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia csapata 22 ponttal kikapott a tabella második helyezettjének otthonában.

NB I/B, Piros-csoport, 22. forduló:

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém–Vasas Akadémia 83-61 (23-14, 13-24, 25-11, 22-12)

Veszprém: Körtélyesi 11, Bodó B., Helmeczi 2, Hegedűs G. 17/3, Pavlovic 18/3. Csere: Bagó 6, Simon M., Kovács S. 9/3, Lógár 3, Pável 6, Schéda 5/3, Simon L. 6.

Vasas: Andrássy 2, Katona 3/3, Völgyi 13, Boros 11, Moravcsik 13/6. Csere: Kovács B. 6, Sólyom 6/6, Csík Richárd 2, Kelenföldi 5/3, Steier. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József

Nem volt egyszerű dolga a Vasasnak, hiszen az a Veszprém volt az ellenfele pénteken, amely úgy foglalja el még a tabella második helyét, hogy az utóbbi két bajnokiját elveszítette. Előbb a MEAFC, majd a Pécs tréfálta meg a csapatot, igaz, idegenben. Nem volt kérdés, hogy a veszprémiek javítani szeretnének, de abban sem volt senkinek kétsége, hogy a nagyok ellen kifejezetten jól teljesítő Vasas is a győzelem reményében vág neki a találkozónak.

A mieink legutóbb a Bonyhád csapatát verték meg, és ennek köszönhetően is közelebb kerültek a rájátszáshoz. Nos, a meccset sokkal jobban kezdte a komoly A-csoportos múlttal is bíró kosarasokkal megtűzdelt Veszprém, 9-0-ra, majd Körtélyesi Gergely duplájával 13-2-re mentek el az 5. percre. A zárkózást a második negyedben tudta megkezdeni csapatunk, bár 33-20-nál már 13 pont volt a különbség. Völgyi Márton indult be aztán, 7 pontot szórt egyhuzamban, majd Boros Márk következett, aki Moravcsik Áron tripláját foglalta kerete, 34-34-nél egyenlítettünk. Sőt, a nagyszünetre a vezetést is átvettük, 2 ponttal tartottunk előrébb.

Elég gyorsan ledolgozta aztán a hátrányt a Veszprém, majd szép lassan hízlalta az előnyt, elsősorban a végül 17 pontig jutó Hegedűs Gergely volt elemében, no és a 18 ponttal záró Nebojsa Pavlevic. 61-49 állt az eredményjelzőn az utolsó tízperc előtt.

A támadólepattanók szerzésében jeleskedett például ezen a délutánon igazán a Veszprém, és több volt az eladott labda is a Vasas oldalán, ezek már elegek egy bizonyos különbség kialakulásához. Kovács Soma duplájával már 20 pont volt a két csapat között a negyedik negyedben, a meccs elúszott.

A vége 83-61, lesz még lehetőség javítani a folytatásban!

A Vasas Akadémia legközelebb a listavezető Oroszlányt fogadja egy csúcsmeccsen, március 24-én. (Emlékezhetünk, az első körben hatalmas bravúrral sikerült nyerni az „Oroszlánybarlangban”.)


Hirdetések