Dobos Sándor, 2018.03.14. | Jégkorong

A Market-Vasas csapata elveszítette az EBYSL elődöntőjének első felvonását Székesfehérváron, de nagyot hajtott!

Erste Bank Young Stars League, elődöntő, 1. mérkőzés:

Ifj. Ocskay Gábor Akadémia–Market-Vasas 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)
Gólszerzők:
Madácsi (25.), Vértes (26.), illetve Székely-Mádai (33.)

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-0, a Fehérvár javára.

fotók: Vasas Attila

Felemás érzésekkel indult útnak a Vasas csapata szerda délután Székesfehérvárra, az Erste Bank Young Stars League elődöntőjének első mérkőzésére. Egyrészt azzal a tudattal, hogy először játszhat klubunk nevében az osztrák juniorliga döntőjéért, ebből a tényből erőt lehetett meríteni. Viszont ott volt a fejekben a keddi, azaz 24 órával korábbi élmény, a MAC Budapest elleni magyar bajnoki elődöntő elvesztése.

Ez nyilván fájó pont így a szezon végeztével, a bronzéremért játszhat a csapat majd az UTE együttesével a magyar bajnokságban. Az is eszébe juthatott viszont a srácoknak, hogy a Fehérvárt sikerült már ebben a szezonban legyőzni, méghozzá a Raktár utcában, 6-0-ra ráadásul. Nem verhetetlen tehát a fehérvári brigád, amely kedden 11-3-ra verte az újpestieket.

Nos, igen izgalmas első harmaddal nyitottak a csapatok, Garbacz Máté remekelt a kapuban például, ezt emeljük ki először. Merthogy voltak helyzetei a Fehérvárnak, talán valamivel több is, a legizgalmasabb pillanatokat a harmad végén élhettük át, amikor Farkas Botond második kiállítása nyomán hátrányban voltunk – kihúztuk.

A Vasas is eljutott lövésekig, sőt, Bukor Rajmund kapuvasat is lőtt, ezen kívül Csiki Attilának voltak biztató megoldásai, mint ahogyan Tornyai Gábor is tüzelt messziről. Ahogyan a második harmadban is így tett, ebben a húsz percben már gólokat is láthattunk. Sajnos, a többet, kettőt a hazai oldalon, merthogy Czakó Barna kiállítása után (a játék késleltetéséért kapta) előbb Madácsi Benedek találta meg a rést, majd egy egyéni akció végén, estében Vértes Natán lőtt Garbacz kapujába, 2-0.

Egészen jó sanszot kapott aztán a Vasas arra, hogy szorosabbá tegye a meccset, kettős emberelőnybe kerültünk ugyanis, méghozzá 9 másodperc telt el a két kiállítás között. Ezt hivatalosan nem sikerült kihasználni (Szeles Martin nagy bravúrokat mutatott be), de amint letelt a második kiállítás, Székely-Mádai Gergő a kapuba lőtt, ekkor még nem rendeződött össze a fehérvári védelem – nyíltabb lett tehát a meccs.

A harmadik szakasznak 2-1-es fehérvári vezetéssel vágtunk neki, no meg reményekkel, a gól és a remek küzdés, hajtás talán még nagyobb hitet adott a fiúknak a folytatásra. (Mellesleg két harmad után 35-18 volt a kapura lövési arány a fehérváriak javára.)

Az utolsó játékrész első kétharmadában hazai dominanciát jegyezhettünk fel, nem nagyon tudott sokáig az ellenfél harmadában maradni a Market-Vasas. Ez azonban nem jelentette azt, hogy alárendelt szerepet játszott volna csapatunk az Erste Ligás játékosokkal megtűzdelt fehérváriakkal szemben. 1:23-mal a vége előtt Ladányi Balázs vezetőedző időt kért, de végül nem sikerült egyenlíteni.

Az osztrák bajnokság elődöntőjében két mérkőzést kell nyerni a továbbjutásért, az első sanszot most elveszítette csapatunk, de szombaton lehet javítani.

A második mérkőzést ugyanis akkor, 18 óra 10 perctől rendezik a Vasas Jégcentrumban, míg a másik elődöntő első felvonását, a Jesenice-Villach meccset csütörtökön este játsszák.

Ladányi Balázs vezetőedző:
„Úgy érzem, mindent megtettünk a győzelemért. Amiről beszéltünk tegnap, az megvalósult, nagy változás állt be a játékunkban, a játék képe óriásit változott pozitív irányba. Hatalmas küzdelemre késztettünk egy Erste Ligás játékosokkal megtűzdelt Volánt, két gólon tartottuk őket. Egy góllal nehéz hokimeccset nyerni, azon dolgozunk, hogy többször betaláljunk az ellenfél kapujába. Abszolút dicséret illeti az egész csapatot.”

 


Hirdetések