Jenkei Dániel, 2018.03.14. | Klub

Markovits László klubelnök új vezetőedzőt nevezett ki NB I-es női kézilabdacsapatunk élére.

A mai naptól a nemzetközi mesteredzői titulussal is rendelkező Varga Márta veszi át felnőtt kézilabdacsapatunk szakmai irányítását. A korábbi kétszeres magyar bajnok, 75-szörös válogatott angyalföldi közönségkedvenc 2010 és 2015 között már irányította vezetőedzőként a Vasas NB I/B-s együttesét. Az utóbbi években pedig a felnőtt csapat másodedzői pozíciója mellett kiemelkedő sikereket ért el az utánpótlás-korosztályokkal, és több játékosa is bemutatkozhatott az élvonalban.

Markovits László, a Vasas SC elnöke a következőket fűzte hozzá a mai bejelentéshez:
- A klub elnökeként teljes mértékben felvállalom a döntést, úgy éreztem, váltanunk kellett annak érdekében, hogy több esélyünk legyen az NB I-es tagság megőrzésére, hiszen továbbra is ez az egyértelmű célunk. A mai naptól Varga Márta szakmai téren teljesen szabad kezet kap, az anyaegyesület pedig visszaveszi az irányítást a szakosztályvezetéstől. Továbbra is azon leszünk, hogy a régi-új edzőnk és a csapat számára minden feltétel biztosítva legyen a bennmaradás kivívásához. A döntéstől függetlenül szeretném megköszönni Kovács Péter bő egy éves munkáját, hiszen ne feledjük, hogy vele jutottunk fel az élvonalba.

Kovács Péter elmondta honlapunknak, hogy nehezen élte meg a döntést, de korrekt módon váltak el a klubbal.

Végül természetesen az új vezetőedzőt, Varga Mártát is megkérdeztük: - Szeretem a kihívásokat, az NB I-ben való bennmaradás pedig egyértelműen ennek tűnik a jelenlegi helyzetben. Nincs sok időnk, de szeretném, ha egy alázatos, szorgalmas és a végsőkig motivált csapatot láthatnának viszont a Vasas-szurkolók a pályán. A drukkerekre egyébként is nagy szükségünk lesz a következő hónapok sorsdöntő mérkőzésein, hiszen csak úgy sikerülhet elérni a célunkat, ha nyolcadik emberként támogatják a csapatot.


Hirdetések