Dobos Sándor, 2018.03.13. | Jégkorong

A MAC Budapest jutott tovább az U20-as bajnokság elődöntős párharcából, miután a Vasas Jégcentrumban is nyerni tudott.

U20-as magyar bajnokság, elődöntő, 2. mérkőzés:

Market-Vasas–MAC Budapest 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Gólszerzők
: Török V. (49.), illetve Majoross (17.), Kedves (26.)
Összesítésben 9-6 a MAC javára.

A szezon legfontosabb szakaszát éli a Vasas SC juniorcsapata, hiszen most dől el, hogy az egész éves munka végül milyen eredményekben mutatkozik meg.

Nem állunk rosszul, gondolhattuk a keddi mérkőzés előtt, hiszen az EBYSL-ben elődöntőt játszik csapatunk – ez pedig még sosem fordult elő vele korábban – míg a magyar bajnokságban ugyancsak a négy között vagyunk, és van esély a döntőbe kerülésre is.

Fotó: Madar Dávid

Annak ellenére gondoltuk, hogy van esély a döntőre, hogy a MAC Budapest elleni elődöntő első felvonását 7-5-re elveszítette csapatunk. A Tüskecsarnokban korán megszerezte a vezetést Csiki Attila révén a Vasas, de aztán a kékek kihasználták azokat a hibákat, amelyek nem férnek bele egy ilyen találkozón, és amelyek eddig nem is igazán voltak jellemzők a csapatra. Bizakodásra adott okot, hogy 5 gólt sikerült idegenben lőni a tavalyi magyar bajnoknak, amelyet egyébként ezt megelőzően kétszer is legyőztünk már a szezonban (az alapszakaszban) – igaz, egyszer, amikor fontos volt, vereséget szenvedtünk, azzal jutott a MAC az osztrák bajnokság felsőházába automatikusan.

Ladányi Balázs – és lényegében mindenki – úgy gondolta, hogy ez a csapat képes arra, hogy ledolgozza az összeszedett kétgólos hátrányt, az önbizalomnak jót tett a Red Bull Salzburg kiverése az EBYSL-ből.

Ehhez képest viszont – ha lehetünk objektívek – jóval agresszívebben vetette bele a játékba magát a MAC csapata, ütköztek, dinamikusabban korcsolyáztak, a mieink egy kicsit visszafogottabban kezdtek a Vasas Jégcentrumban, ahová igen sokan kilátogattak. Ennek az első harmad 17. percében láttuk kárát, akkor az első meccsen is gólerős Majoross Barnabás mattolta Garbacz Mátét, 0-1, összesítésben már három gól volt a hátrányunk.

„Gyorsabb kori, gyorsabb kori” – kérte a Vasas kispad már a második harmadban, amelyet Varga Tamás egy kis ápolás után kezdett el, az első 20 perc után vérző arccal jött le, később kiderült, nem történt nagy baj.


Fotó: Madar Dávid

A 26. percben viszont igen, Kedves Richárd növelte a vendégelőnyt. A szakasz végére kicsit erőteljesebb lett a játékunk, az egyik emberelőny során nyomtunk intenzívebben, de kissé erőtlenek voltak a lövések.

Idegesebbek is voltak a mieink (ezt meg tudjuk érteni), de ezt a túlzott akarásnak is betudjuk, Czakó Barnát állították ki például durva játékért, míg a harmadik harmadban Oroszi Álmos bunyózott egyet. Mindez a 47. percben történt, egy perccel később négy a háromban támadhattunk a szépítésért. Nagy Kristóf viszont igen jól védett ezen az estén, nehezen lehetett túljárni az eszén.

Mentek, mentek előre a Vasas játékosai, de nem nagyon akartak összejönni az elképzelések, egészen a 49. percig, akkor Bukor Rajmund átadása után Török Viktor lőtt a kapuba, 1-2. Nem sokkal később újra fontos emberelőnybe kerültünk, de ezt nem sikerült érdemben kihasználni, mint ahogyan a következő fórt sem (pedig Oroszi Álmos lőtt rendesen).

Hatékonyabban játszott ezen a kedd estén a MAC, így örülhet, bejutott a bajnoki döntőbe. Ott ezúttal nem a Vasas lesz az ellenfele, ahogyan tavaly.

A mieinknek nem sok idejük marad a pihenésre, hiszen szerdán már Székesfehérváron játszanak az osztrák bajnokság elődöntőjének első meccsén, 19:40-től. A fehérváriak egyébként kedden másodszor is legyőzték az UTE-t, így ott vannak a döntőben ők is – a magyar bajnokságban.

Ladányi Balázs vezetőedző:
„Mégiscsak nagy volt az az előny, amit a MAC megszerzett hazai pályán, kicsit megnyomta a vállunkat a teher. Küzdöttünk, csináltuk, többet lőttünk kapura, több helyzetet dolgoztunk ki, de sajnos mindig hiányzott valami a végén, hogy bemenjen. Ilyen a hoki, egyszer fent, egyszer lent. Szerencsére megkaptuk a sorstól a sanszot, hogy holnap egy másik bajnokságban javítsunk. Nem voltunk még ilyen helyzetben, hogy két bajnokságban is állt a zászló a döntőbe kerülésért, ráadásul egyik napról a másikra, reméljük, végül jól jövünk ki a helyzetből, és szerdán rá tudunk tenni egy lapáttal a teljesítményünkre.”

A másik párharcban:
Ifj. Ocskay Gábor Akadémia-UTE 11-3 (1-1, 4-1, 6-1) - összesítésben 13-4, a Fehérvár javára.


Hirdetések