Jenkei András, 2018.03.13. | Kézilabda

Húsz perc után nem bírtuk a bajnokesélyes által diktált tempót.

Vasas – FTC-Rail Cargo Hungaria 21-39 (12-18)
Népfürdő utca, 400 néző.

Vezette Fekete T., Tóth D.

Vasas: Győri – Arany 1, Németh M. 2, Kocsis, Agovics 2, Szecsődi 5 (3), Fekete B. Csere: Tzintzis (kapus), Kuczora 2 (1), Szécsi 2, Hansághy 1, Becséri 3, Moutsogianni, Mester 1, Szatmári 1, Varjú 1.
Edző: Kovács Péter

FTC: Szikora – Lukács 3, Van der Heijden 6, Snelder 2, Jovanovics, Kovacsics 2 (1), Schatzl N. 5. Csere: Bíró (kapus), Szucsánszki 2, Szekeres, Mészáros 1, Pena 6 (2), Faluvégi 3, Hornyák 2, Márton 3, Háfra 4 (1).
Edző: Elek Gábor

Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–2. 17. p.: 7–8. 27. p.: 11–14. 37. p.: 13–25. 47. p.: 18–29.
58. p.: 21–37
Kiállítások: 8, ill. 4 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4

Bátran kezdtünk a hétvégi BL-meccs miatt láthatóan ólmosan mozgó FTC ellen. Több mint a félidő feléig tapadtunk Elek Gábor csapatára. Talán éppen ezt elégelte meg a zöld-fehérek mestere, amikor olyan klasszisokat is a pályára vezényelt, mint Szucsánszki Zita vagy Nerea Pena. Összességében így a szünetre hatgólos Fradi-előnnyel fordultunk, de büszkék lehettünk Győri Barbara védéseire, Szecsődi Laura gólerős játékára, vagy éppen Arany Rebeka pimasz ejtésére az első játékrészben.


                                                                                        (fotó: Vasas Attila)    

Mindkét csapat kapust cserélt a második félidőre, és bizony Bíró Blanka ellen sokáig nehezen találtuk az orvosságot. Persze ebben az is közrejátszott, hogy a nagy tempó miatt fogyott az oxigén a mieinknél. Az FTC egyre többször indított le minket, így szinte számolatlanul szerezték a gólokat, pedig Tzintzis egy ízben még büntetőt is hárított. A 39-21-es végeredmény így nem árulkodik szoros meccsről, pedig az első félidő után még bíztunk ebben.

Kovács Péter, vezetőedző:
- A Fradi ízig-vérig profi csapatként az utolsó pillanatig hajtott ellenünk. Mi az első húsz percben jól játszottunk, utána viszont egy minden előzmény nélküli összeomlást produkáltunk. A második féldiőben buta hibák tömkelegét vétettük, a védelmünk olyan volt, mint a szita. Hiába volt bombaerős az ellenfél, ez a mai produkció nem túl biztató a jövőre nézve.


Hirdetések