Dobos Sándor, 2018.03.13. | Jégkorong

Az V. Steel Cupon lettek elsők Dunaújvárosban a gyerekek.

Idén már ötödik alkalommal rendezi meg a Dunaújváros azt a nemzetközi tornasorozatot, amelynek első felvonásaként március második hétvégéjén az U8-as korosztály csapatai mérkőztek meg.


A győztes "A" csapat (fotó: Kórik Imre)

Horváth Dávid és Jókai-Szilágyi Gábor edzők két csapatot is neveztek a tornára, melyek közül az „A” együttes meg is nyerte azt, hatalmas sikert aratva ezzel. Horváth Dávidod kérdeztük a történtekről:

„Egyedül a Vasas állított ki két keretet, de tudni kell, hogy a „B” csapatunk nagyon fiatal gyerekekből állt, akiknek a tapasztalatszerzés volt a fontos, eredménykényszer nélkül próbálhatták ki magukat. Ők még két év múlva is a szupermini korosztályban indulhatnak, ennek ellenére nem vallottak szégyent, szépen teljesítettek, végül a 12. helyen zártak, nem lettek utolsók. Az „A” csapattal a győzelemért mentünk, és végül ezt sikerült is elérni. Két hetes csoportban zajlott az első kör, onnan veretlenül mentünk az elődöntőbe. Ott az Újpesttel játszottunk, velük mindig presztízsharcot vívunk, általában ide-oda verjük egymást, most viszont nem volt esélyük, egy 16-3-as győzelemmel jutottunk a döntőbe. Egy cseh csapattal játszottunk, a Byci Karvinával, nagyon izgalmas volt a döntő. Elmentünk 3-1-re, aztán 3-3-ra egyenlítettek, megint vezettünk, de 4-4 lett a vége, végül büntetőkkel sikerült győzni. Ügyes kis csapat volt az ellenfél, de igazságtalan lett volna, ha nyernek, így teljes volt a boldogság. Őszintén szólva meghatottan álltunk mi edzők is a torna végén, hatalmas öröm volt a végén mindannyiunkban, ezért dolgozunk a mindennapokban. Ezekért a visszajelzésekért, amit a gyerekektől vagy éppen a szülőktől kapunk, akik nagyon sokat segítettek egyébként a hétvége során” – mondta Horváth Dávid, a Vasas fiatal szakembere, összefoglalva a tornát.

A torna résztvevő csapatai:
Speeders 2010 (szlovák), HK Lokomotiva Nove Zámky (szlovák), UTE Budapest, Vasas SC, Pólus Budapest, ifj. Ocskay Gábor Akadémia, DAB Dunaújváros, Slovakia Talent (szlovák), HC Byci Karvina (cseh), ESMTK Budapest, Vasas SC „B”, Felcsík (román), Buz Korsanlari SC Istanbul (török), HC Topolcany (szlovák)

Vasas „A” csapat:
Gyöngyössy Márk, Hiezl Réka (a torna MVP-je), Kórik Milán (a csapat legjobbja), Molnár Zalán, Kozák Levente, Piros Karsa, Polónyi Szilárd, Rimaszombati Benjámin, Hajba Nándor, Gbilimou Noel, Zsömbölyi Péter

Vasas „B” csapat:
Illés Patrik (a csapat legjobbja), Dürge Ádám, Szokonya Márk, Perity Dániel, Drexler Kamill, Bagi Walter, Tamás Helga, Lajkó Luca, Farkas Valéria, Papp Lotti, Molnár Bolyk

Edzők: Jókai Szilágyi Gábor, Horváth Dávid, Szűcs Barnabás, Postás Ciprián, Major Andrea, Gágyor Adrienn

Az U12-es korosztálynak is rendeznek majd tornát ezen a néven, azt április 6. és 8. között.


Hirdetések