Dobos Sándor, 2018.03.06. | Jégkorong

A Salzburg elleni idegenbeli EBYSL-siker után már a magyar bajnoki elődöntőben kell bizonyítania a srácoknak.

A Market-Vasas juniorcsapata elérkezett a bajnokság érdemi szakaszához, méghozzá az osztrák és a magyar pontvadászatban egyaránt.

Az Erste Bank Ligában egy korrekt alapszakaszt követően jött egy hibátlan kvalifikációs kör, majd vasárnap már a sorozat negyeddöntőjében egy 4-2-es idegenbeli siker a Red Bull Salzburg ellen. Amennyiben csütörtökön (17:40, Vasas Jégcentrum) sikerül megverni az osztrák csapatot, a mieink elődöntőt játszhatnak.


Czakó Barna szerint egyaránt fontos mindkét sorozat (fotó: Vasas Attila/archív)

A magyar bajnokságban pedig már kedden elődöntőt játszunk, hiszen az alapszakaszt követően a többiek eldöntötték a négy közé jutást, a Market-Vasasnak a MAC Budapest „jutott”. Történetesen a tavalyi juniorbajnoki döntő párosítása ez, akkor a kékek örülhettek, a mi csapatunk lett az ezüstérmes. Most többre vágyik Ladányi Balázs és Revák Zoltán együttese, mindkét sorozatban.

Czakó Barna csapatkapitányt kérdeztük a keddi első elődöntő apropóján.

„Egy jó meccsre számítok, a MAC ellen mindig nagy tempójú, küzdős mérkőzéseket szoktunk vívni. Vasárnap EBYSL-negyeddöntőt játszottunk, de a MAC is, szóval ez nem lehet befolyásoló tényező. Úgy érzem, tőlünk mindenkinek sikerült 100 százalékosan felvenni a playoff-hangulatot, úgyhogy nem lesz probléma azzal, hogy a meccsre koncentráljunk, és a másik párharcot kizárjuk. Mindkét bajnokságban addig szeretnénk menetelni, ameddig csak tudunk, nem teszünk különbséget a két sorozat között. Mégiscsak jobb érzés két bajnokságban is jó eredményt elérni.”

Naná, hogy jó érzés!

A Vasas és a MAC egyébként már természetesen találkozott ebben a szezonban. Még szeptember 14-én, idegenben, a Tüskecsarnokban nyertünk 4-2-re (gólszerzők: Faragó Richárd, Csiki Attila, Oroszi Álmos, Czakó Barna), majd december 23-án, ünnepi sikert könyvelhettünk el a Vasas Jégcentrumban, akkor 3-1-re nyertünk, a gólokat Székely-Mádai Gergő, Szlama Dániel és Csiki Attila lőtte. A harmadik meccs csak az osztrák bajnokságba számított bele, más kérdés, hogy az döntött az automatikus playoff-szereplésről, azt 3-2-re nyerte meg a MAC a Tüskében, Czakó Barna és Makovics Bence lőtt gólt a mieinktől.

Van tehát miért visszavágni, nagy meccs lesz a keddi! A párharc végén egyébként a gólarány dönt majd a két csapat között, itt nem két nyert mérkőzésig tart.

Az U20-as magyar bajnokság elődöntőjében:

MAC Budapest–Market-Vasas – március 6., 18:40, Tüskecsarnok
Market-Vasas–MAC Budapest – március 13., Vasas Jégcentrum

UTE–ifj. Ocskay Gábor Akadémia – március 6., 18:35, Újpesti Jégcsarnok
ifj. Ocskay Gábor Akadémia–UTE – március 13., Székesfehérvár

D.S.


Hirdetések