Jenkei Dániel, 2018.03.04. | Kézilabda

Gond nélkül hozta el a DKKA a pontokat a Népfürdő utcából.

Vasas SC – Dunaújvárosi KKA 17-36 (4-16)
Elektromos-csarnok, 300 néző.
Vezette: Sándor L., Szikszay Cs.

Vasas: Győri – Hárs, Lyngby, Hanusz 1, Agovic 1, Németh N., Fekete B. Csere: Antóni (kapus), Szecsődi 4 (1), Pados 1, Kuczora 4 (1), Szécsi, Hansághy 2, Moutsogianni, Szatmári 1, Varjú 3. Edző: Kovács Péter

Dunaújváros: Oguntoye – Klujber 4, Szekerczés 4 (1), Dombi 3, Bulath 1, Micijevic 4, Kazai 4. Csere: Tomasevics (kapus), Cifra 2, Kovács A. 4 (1), Monori 2, Nick 1, Grosch 1, Molnár B. 4, Szalai 2, Takács D. Edző: György László

Kiállítások: 6, ill. 6 perc, Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2

A 25. percben Kuczora Csenge húszperces Vasas-gólcsendet tört meg. Ez a tény mindent elmond az első félidei támadójátékunkról, amire tényleg nehéz jelzőket találni. A Siófok elleni lendületességnek és akaratnak nyoma sem volt, még kapura is elvétve lőttünk, így a Dunaújváros teljesen megérdemelten vezetett 16-4-re a szünetben.

Ahogy mondani szokták, ennél csak jobb jöhetett. És jött is: tíz perc alatt majdnem a dupláját lőttük az első félidei adagnak. És ezzel ki is fújtunk, visszatért a kínzó góltalanság, a DKKA pedig könnyedén növelte tovább a különbséget. Egy újabb fiatal tehetség, Varjú Liliána három góllal történő debütálásának azért örülhettünk, másnak viszont nemigen, a vendégek végül tizenkilenccel nyertek.

Kovács Péter vezetőedző: - Gratulálok a Dunaújvárosnak, ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyertek. Jól és sportszerűen játszottak, és megtiszteltek minket azzal, hogy végig komolyan vették a meccset. Az első félidőben tizennégy labdát adtunk el, ami egy teljes találkozó alatt sem fér bele...Nem mentség, de nagyon fiatal csapatunk van, amely ma rendesen megfizette a tanulópénzt. Varjú Lilianának külön gratulálok a remek bemutatkozáshoz.

Varjú Liliána: - Amíg be nem álltam, próbáltam összehúzni magam a kispadon, annyira izgultam, de az idősebb játékosok folyamatosan nyugtattak. Mikor aztán pályára kerültem már csak arra figyeltem, hogy a saját játékomat tudjam játszani, és ez nagyjából sikerült. Nem szeretnék három gólnál megállni az NB I-ben!


fotó: Vasas Attila

 


Hirdetések