Dobos Sándor, 2018.03.02. | Jégkorong

Elkezdődik vasárnap az U20-as osztrák bajnokság rájátszása. A Market-Vasas Salzburgba utazik.

S akkor ami eddig történt, azt el kell felejteni. Új fejezet kezdődik, tiszta lappal indulunk, de annyit már leszögezhetünk, az Erste Bank Ligában jobb helyen végez majd a csapat, mint egy éve, amikor nem sikerült a rájátszásba jutnia.

Most sikerült, ráadásul az alapszakasz végén bekövetkezett MAC elleni vereség (amivel lemaradtunk az automatikus playoff-szereplésről) egy cseppet sem roppantotta össze a fiúkat, a középszakaszt 10/10-es mutatóval zárta. Ráadásul igen gólerősen, ami az önbizalom szempontjából sem mellékes tényező.

A negyeddöntőben a master round harmadik helyezettje, a Red Bull Salzburg lesz az ellenfél, merthogy a hétfői sorsolás során a salzburgiak választották a Market-Vasas csapatát (előzőleg a Fehérvár a Znojmót, a Jesenice az Okanagant kérte magának, a Villachnak a MAC „jutott”).

Találkozott már a két csapat ebben a szezonban, akkor a Salzburg 2-0-ra nyert a Vasas Jégcentrumban, de az eredmény nem volt feltétlenül reális, elvégre a mieink keretéből öt-hat játékos hiányzott, emlékezhetünk, az egy nagyon sűrű hét volt, három bajnokival rövid időn belül.


Idegenben kezdenek a srácok (fotó: Vasas Attila)

A negyeddöntőről érthetően senki sem akar hiányozni, a két nyert mérkőzésig tartó párharc első felvonása ráadásul alapjaiban határozza meg a folytatást.

„A hét elejétől kezdve már mindenki playoff-hangulatban van, hiszen eljött a szezon legfontosabb szakasza. Nagy csata lesz, az biztos, de készen állunk legyőzni a Salzburgot” – fogalmazott Csiki Attila, a csapat korosztályos válogatott játékosa.

Garbacz Máté, első számú kapusunk is eltökélt:
„Várom már nagyon személy szerint a rajtot. Az egész szezonban erre készültünk, most kell megmutatnunk, hogy mit is tudunk valójában. Igazából ez az utolsó esélyünk valami nagyot alkotni az utánpótlás korszakban. Élvezni kell ezt a részét a szezonnak, bármekkora is a nyomás. Mi mindent megteszünk a bajnoki címért, ezt garantálom.”

Oroszi Álmos, a Market-Vasas védője kiélezett párharcra számít:
„Az elmúlt két hétben intenzíven készültünk mind jégen, mind szárazon a bajnokság utolsó szakaszára. Vasárnap egy nagyon jó ellenféllel szemben kezdünk meg egy minden bizonnyal kiélezett párharcot. Nagyon vártuk már a rájátszást és mindent meg fogunk tenni, hogy a párharcból mi kerüljünk ki győztesen.”

Bukor Rajmund bízik a csapatban, és azt mondja, elérhető a továbblépés:
„A középszakaszban szerencsére hamar sikerült kiküzdeni a rájátszást, ezért maradt időnk egy kicsit alapozni, formát időzíteni, remélem, hogy ez meg is fog látszani a csapaton. Kemény ellenfél a Salzburg, de úgy gondolom, ha mindenki odateszi magát 100 százalékig, akkor minden esélyünk megvan, hogy sikerrel vegyük az első akadályt.”

A mérkőzés vasárnap 15 órakor kezdődik Salzburgban.

Az Erste Bank Young Stars League negyeddöntőiben:

Március 4., vasárnap:

Villach SV (osztrák, 4.)–MAC Budapest (5.) – 13:15
Fehérvár AV19 (1.)–Znojmo (cseh, 6.) – 14:30
Red Bull Salzburg (osztrák, 3.)–Market-Vasas (7.) – 15:00
Jesenice (szlovén, 2.)–Okanagan HK (osztrák, 8.) – 17:30

A második mérkőzést március 8-án, 17:40-től rendezik a Vasas Jégcentrumban.

D.S.


Hirdetések