Dobos Sándor, 2018.02.26. | Jégkorong

Eldőlt, hogy a salzburgiakkal találkozunk az EBYSL rájátszásának első fordulójában.

A hétvégén véget ért az Erste Bank Young Stars League, azaz az osztrák juniorbajnokság középszakasza mind az úgynevezett master roundban (azaz a felsőházba már korábban bejutott csapatok pozíciós versengésében), mind a kvalifikációs csoportokban. Az már korábban eldőlt, hogy a Vasas bejut a felsőházi playoffba, ezt a grazi győzelemmel 10/10-es mérleggel tette meg, így összesítésben 7. helyezettként kvalifikálta magát – a másik csoportból egyébként a St. Pölten (Okanagan) jutott be, miután végül megelőzte az Újpestet.


Az alapszakaszban 2-0-ra nyert a Salzburg a Vasas Jégcentrumban

A master szakasz élén az ifj. Ocskay Gábor Akadémia végzett a szlovén Jesenice és az osztrák Red Bull Salzburg előtt. Hétfőn tartották az úgynevezett „pick” eseményt, a versenyszabályzat szerint ugyanis az élcsapatok kiválaszthatják ellenfeleiket a rájátszás első körében.

Nos, ez megtörtént, Ladányi Balázs, csapatunk vezetőedzője számolt be a részletekről:
„Délután háromkor egy Skype-konferencia beszélgetés során derültek ki a párosítások. A Volán a Znojmót választotta, a Jesenice az Okanagant, a Red Bull Salzburg pedig minket, a Villachnak maradt a MAC csapata. Különösebben nem foglalkozom azzal, melyik csapat lett volna jó vagy rossz, vagy most mennyire szerencsés a helyzetünk vagy sem. Nekünk, ha valamit szeretnénk nyerni, ha valami komolyabb eredményt le szeretnénk tenni az asztalra, mindenkit meg kell vernünk. A Salzburgot is.”

Ilyen egyszerű ez. A srácok vasárnap már utaznak is Salzburgba, merthogy az első mérkőzést idegenben rendezik, Ladányi Balázs szerint egyedül ez az egy tényező, ami nem túl ideális. Jövő csütörtökön lesz a visszavágó, a továbbjutásért két mérkőzést kell nyerni.

Az EBYSL negyeddöntőiben:

Red Bull Salzburg (osztrák, 3.)-Market-Vasas (7.)
ifj. Ocskay Gábor Akadémia (1.)-Znojmo (cseh, 6.)
Jesenice (szlovén, 2.)-Okanagan HK (osztrák, 8.)
Villach (osztrák, 4.)-MAC Budapest (5.)

D.S.


Hirdetések