Dobos Sándor, 2018.02.26. | Vízilabda

Csak ifjúsági csapatunk nem tudta legyőzni a szentesieket az utánpótlás-bajnokság hétvégi fordulójában. Az OB I/B-ben döntetlent játszott csapatunk.

OB I/B, 13. forduló:

Neptun VSC–Vasas SC 9-9 (3-1, 2-2, 2-3, 2-3)
Gólszerzők:
Hajós 3, Halász 2, Ábel, Dobricza, Molnár, Keszthelyi, illetve Landherr 3, Ladányi 3, Korom T. Farkas R., Hajdu L.

Plézer János vezetőedző:
„Egy új összetételű csapattal álltunk ki a mérkőzésre, hiszen a felnőttkeretben már három ifjúsági játékos szerepel. Egy-két idősebb mellett a fiatalok kaptak szerepet, kíváncsi voltak, mire leszünk képesek így egy középcsapat ellen. Eléggé megszeppenve kezdtünk, elment a Neptun 5-2-re, de volt tartása a csapatnak és 6-5-re is vezettünk már. Itt megtorpantunk, és 9-6-os hátrányba kerültünk. Mégis meg tudtuk nyomni az utolsó 3-5 percet, így kiegyenlítettünk, ráadásul 7 másodperccel a vége előtt ziccert hibáztunk, meg is nyerhettük volna a meccset. Elégedett vagyok az egy ponttal és az eredménnyel, a mutatott játékkal pedig időnként az voltam. Bizakodó vagyok, hogy hasonló vagy még jobb teljesítménnyel a csoport első felében végezhetünk.”

Országos Ifjúsági Bajnokság, 17. forduló:

Market-Vasas–Legrand-Szentes 10-11 (3-4, 4-3, 1-3, 2-1)
Gólszerzők
: Trombitás 2, Farkas R. 2, Landherr 2, Makszim 2, Hajdu A., Hajdu L., illetve Bozó 4, Yingyi 4, Katona, Tóth Gy., Mácsai

Plézer János vezetőedző:
„Talán egy-két játékosnak motivációs problémái vannak az ifi bajnokságban, legalábbis azt véltem felfedezni, hogy talán nem elég nagy kihívás már itt szerepelni. Ebben benne lehet az is, hogy elég nagy a hátrányunk az élcsapatokhoz képest, és ez az elmúlt szezonokban nem volt jellemző. Viszont, ha magunknak nem találjuk meg a motivációt, akkor nagyon nehéz a továbblépés, az építkezés. Nagyon rosszul védekeztünk, 11 gólt nem szabad kapni a Szentestől. Úgy érzem, ezt a meccset nem 12-11-re, hanem 8-6-ra kellett volna megnyernünk. Nyögvenyelős meccs volt, sajnálom a vereséget.”

Csapatunk jelenleg a 8. helyen áll a tabellán 22 ponttal, a 7. Debrecennek 29, a listavezető KSI-nek 49 pontja van.

Országos Serdülő Bajnokság, 17. forduló:

Market-Vasas–Legrand-Szentes 11-7 (2-1, 2-0, 5-4, 2-2)
Gólszerzők:
Vadovics L. 3, Hajzer 2, Krisán, Landherr, Tóth T., Záveczki, Mókus, Csémy, illetve Barna 3, Korom Zs. 2, Gila, Mácsai

Plézer János edző, aki Godova Gábort helyettesítette:
„Plusz motivációt jelentett nekem ez a mérkőzés, hiszen elég régen voltam ebben a korosztályban, viszont több játékossal is együtt dolgoztam már vagy dolgozom most is. Új feladatot jelentett számomra a mérkőzés, de a fiúk nagyon szervezetten és fegyelmezetten játszottak. Egy percig sem volt kérdés, hogy ki nyeri a meccset, boldog voltam, hogy beugróként lehettem részese ennek a győzelemnek, ami teljesen megérdemelt volt.”

Csapatunk jelenleg a 7. helyen áll a tabellán 26 ponttal, a 6. Egernek 30, a listavezető UVSE-nek 48 pontja van.

Országos Gyermek Bajnokság, 17. forduló:

Market-Vasas–Legrand-Szentes 20-9 (4-1, 5-3, 5-3, 6-2)
Gólszerzők
: Sipos 5, Szeibert 4, Györke 3, Bárczi 3, Pop 3, Sipőcz, Szilágyi B., illetve Gila 4, Makán 3, Kudella, Tonomár

Monostori Attila vezetőedző:
„Megmondom őszintén meglepődtem, hogy ilyen arányú győzelmet arattunk, de nagyon örülök neki. Nálunk és náluk is akadt egy hiányzó egyébként, de a fiúk az első perctől kezdve fegyelmezetten és gólerősen játszottak. Jóval kevesebbet hibáztunk, kevesebb volt a rossz passz, ami nekünk a gyenge pontunk. Mindenki odatette magát, remélem, hogy ez a győzelem önbizalmat ad a gyerekeknek, és elhiszik, hogy képesek eredményesek lenni. Fontos ugyanis az önbizalom, a hit a szoros meccseken, amiből még lesz a folytatásban is. Remélem, hogy egy tavaszi hadjárat első állomása volt ez a bajnoki.”

Csapatunk jelenleg a 9. helyen áll a tabellán 22 ponttal, a 8. Egernek 24, a listavezető KSI-nek 50 pontja van.  

D.S.


Hirdetések