Jenkei András, 2018.02.25. | Vívás

A varsói kard világkupaversenyen Szatmári András ötödik lett egyéniben, a magyar csapat pedig Szilágyi Áronnal a soraiban bronzérmet szerzett.

Az egyéni verseny során szombaton világbajnokunk Szatmári András honfitársa, Decsi Tamás ellen kezdett a legjobb 64 között és 15:8 arányban múlta felül válogatottbeli csapattársát. Ezután két végletekig szoros 15:14-es asszóban előbb az iráni Mohammad Rahbarit, majd a dél-koreai Ju Gju Taét búcsúztatta. Persze ez utóbbi riválisával szemben simábban is meglehetett volna  a továbbjutás, hiszen Andris volt, hogy hat tusnyi különbséggel is vezetett, ám egy akció során összeütközött ellenfelével, amit a nagylábujja bánt. Innen már kínszenvedés volt számára a páston maradás, de az előny kitartott az asszó végéig.
A következő körben újabb iráni ellenfelet, Ali Pakdamant hozott a sors, aki viszont kihasználta a „csökkent harcértéket" és búcsúztatta kitűnőségünket. Szatmári Andrást az eredménylistán végül ötödikként jegyezték.

Kétszeres olimpiai bajnokunk Szilágyi Áron az egyesült államokbeli Mackiewiczet 15:8-ra, az olasz Nucciót 15:13-ra verte, majd számára egy körrel korábban jött el a végállomás, mint klubtársának. A jó ismerős, német színekben versenyző Szabó Mátyástól egytusos, 15:14-es vereséget szenvedett a legjobb tizenhat között, és kilencedikként zárt.

A vasárnapi csapatversenyben a magyar válogatott ezúttal is eljutott a legjobb négy közé, ám az előbbiekben leírtak okán cseppet sem meglepő módon Szatmári András nélkül. A Vasas képviseltében Szilágyi Áron természetesen ott volt a csapatban, ám ezen a napon nem igazán sikerültek neki a találatokat hozó akciók. Társai azonban – ahogy kell – kisegítették és ez újabb csapatérmet ért ezen a napon. Nagy-Britanniát és az Egyesült Államokat győztük le, majd a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen Irán állta útját a mieinknek.
A bronzcsatában a jelentős erőt képviselő oroszokkal szemben szereztük meg az érmet.


A magyar küldöttség Varsóban: Kossuth Bálint, Szatmári András, Decsi András, Decsi István, Bodnár József, ülnek: Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Szilágyi Áron, Decsi Tamás (fotó: hunfencing.hu)


Hirdetések