Dobos Sándor, 2018.02.24. | Jégkorong

Grazban is nyerni tudott a Vasas SC juniorcsapata az EBYSL-ben.

Erste Bank Young Stars League, kvalifikációs kör, 10. forduló:

LLZ Graz99ers–Vasas SC 1-3 (1-1, 0-2, 0-0)
Gólszerzők:
Lorber (18.), illetve Szlama (6.), Csiki (21.), Faragó R. (27.)


(fotó: Vasas Attila/archív)

Bravúrosan teljesítette a Vasas U20-as együttese a felsőházi playoff-részvételért zajló középszakaszt az EBYSL-ben. Ebben a periódusban tíz mérkőzést kellett játszania a mieinknek úgy, hogy már eleve nagy pontfölénnyel vezettük a kiindulási táblázatot is.

Ennek a fölénynek a dacára a Vasas csapata keményen odatette magát, és a szakvezetés kérésére már playoff hangulatban és tempóban hokizott. Ennek nem lehetett más az eredménye, mint a biztos csoportgyőzelem, ráadásul 10-ből 10 győzelemmel. Egyetlen apró porszemecske került csak a gépezetbe, a Vienna Capitals ellen a Jégcentrumban „csak” hosszabbítást követően sikerült győzni.

Ez legyen a legnagyobb gondunk.

Ami a grazi, szombati mérkőzést illeti: Farkas Gergely védte ezúttal a kaput, a hazaiak ugyan egyenlítettek Szlama Dániel gólját követően, de a második harmadot 2-0-ra hoztuk, és egyébként is uraltuk a játékot.

Folytatás március elején, a rájátszásban az első ellenfél személye hétfőn délután dől el.

Revák Zoltán másodedző összegzése:
„Az egész mérkőzésen nagyon jó tempóban játszottunk, annak ellenére, hogy ennek a meccsnek aztán már végképp nem volt tétje, hacsak nem az, hogy veretlenül zárjuk le a középszakaszt. A fiúk jól álltak bele a meccsbe, megküzdöttek a korongokért, 60 percen keresztül uraltuk a mérkőzést. Dicséret illeti a csapatot, minden poszton helyt álltunk. Készülünk a rájátszásra.”

D.S.


Hirdetések