Dobos Sándor, 2018.02.22. | Jégkorong

A Slavija Ljubljana ellen is nyerni tudott a Vasas, 1-2-ről fordítva.

Erste Bank Young Stars League, középszakasz a playoff-szereplésért, 9. forduló:

HK Slavija Ljubljana–Vasas SC 2-3 (1-1, 1-0, 0-2)
Gólszerzők
: Leben (19.), Ilovar (26.), illetve Bukor (11.), Csiki (46.), Márkus (58.)

Eddig minden mérkőzését megnyerte az alapszakaszt követő kvalifikációs körben a Vasas csapata, így már idő előtt biztosította helyét a felsőházban, nem lehet már befogni a mieinket az A-csoport élén.

A válogatott szünet után folytatódott azért még ez a szakasz, a csütörtökivel együtt még egy meccs vár majd Ladányi Balázs és Revák Zoltán együttesére (Szlovéniába a vezetőedzőnk lázas betegség miatt ezúttal nem tudott elutazni), szombaton Grazon kell jégre lépni. Nos, a Slavija Ljubljana a Vasas Jégcentrumban 5-0-ra megégett az első fordulóban, ugyanakkor a maga szorgosságával feljött a kvalifikációs csoport második helyére – igaz, így is 15 ponttal voltak a Vasas mögött a fordulóig.


Bukor Rajmund lőtte az első gólunkat (fotó: Vasas Attila)

Ezúttal viszont Bukor Rajmund gólja után magukhoz ragadták a kezdeményezést, Leben, majd emberelőnyből Ilovar szerzett gólt, a 26. perc után pedig befagyott az eredmény, a harmadik harmadra 2-1-es hátrányból ment neki csapatunk.

A 46. percben sikerült egyenlíteni, az U19-es válogatottban szerepet kapó Csiki Attila lőtte a másodikat, Czakó Barna átadásából, 2-2! És nem volt vége, a fiúk ezt a meccset is meg szerették volna nyerni, az akarat pedig eredményességgel párosult, Márkus Balázs lőtt gólt Szlépka Armand átadása után.

Ismét győztünk, a makulátlan középszakasz-mérleg megőrzése lesz a cél Grazban, szombaton.

Milyen szép ezt leírni.

Revák Zoltán másodedző összegzése:
„Elég felforgatott összeállításban álltunk ki, talán még soha nem játszott így a csapat. Ennek legfőbb oka az volt, hogy öt meghatározó játékosunk hiányzott ezúttal betegség vagy az iskolai elfoglaltság miatt. Így több fiatal is lehetőséget kapott a mérkőzésen, helyt is álltak ők. Úgy érzem, kicsit idegesen kezdtünk, de aztámn elkezdtük átvenni az irányítást, és sikerült megszerezni a vezetést is. Nem sokkal ezután egyenlítettek a szlovének, majd a második harmadban nem igazán fektettünk nagy hangsúlyt a védekezésre. Elvesztettük a párharcokat, a bulikat is jórészt, nem pörögtünk kellőképpen. Ez rányomta a bélyegét a mérkőzés képére, átvették az irányítást. A harmadik harmad előtt azt kértem a srácoktól, hogy többet ütközzenek, változtassanak egy kicsit a tempón, a hozzáálláson, és sikerült is ezt végrehajtani. Elég paprikás mérkőzés volt, végleges kiállítással például, de jár a dicséret a srácoknak, hogy meg tudtuk nyerni a meccset, hogy fordítani tudtunk. Még egy mérkőzés vár ránk a középszakaszban, aztán hétfőn eldől, melyik csapat ellen játsszunk a playoffban.”

D.S.


Hirdetések