Jenkei Dániel, 2018.02.21. | Klub

A névadó Illovszky Rudolf születésnapján járhatták be az épülő Vasas-stadiont a korábbi piros-kék labdarúgók.

Markovits László klubelnök az anyaegyesület nevében körbevezette az angyalföldi klub egykori bajnoki érmes, valamint kupagyőztes labdarúgóit az épülő Illovszky-stadionban. Eljött a bejárásra Antal Péter, Bárfy Antal, Bazsánt József, Birinyi István, Csima György, dr. Genzwein Ferenc, Farkas Tibor, Fister Ferenc, Gass István, Gellei Imre, Geress Zoltán, Hámori Ferenc, Hegedűs Béla, Ihász Kálmán, Juhár Tamás, Kabát Péter, Kékesi Mihály, Kiss László, Komjáti András, Komódi László, Ladinszky Attila, Leboniczky Imre, Lengyel Gyula, Maróti Béla, Mészöly Géza, Mónos Tamás, Müller Sándor, Pál Zoltán, Pecha László, Puskás Lajos, Rácz László, Raduly József, Rixer Géza, Simon Antal, Szentmihályi Antal, Szilveszter Ferenc, Tamás Gyula, Teodoru Vaszilisz, Thomas Sowunmi, Tóth András, Tóth Bálint, Zombori Zalán, de ott volt az eseményen Bundzsák Gabriella, ifj. Machos Ferenc és Jakab János is.

Az eseményre meghívást kapott az Illovszky Team is, a projektcsapat a stadion tervezésének előkészítésében vett részt, és három éve éppen ezen a napon, Illovszky Rudolf születésnapján alakult.

A klubelnöktől megtudtuk, hogy a Vasas SC hamarosan nyilvánosságra hozza a 16 szektor névadóit, a következő hónapokban pedig a Vasas FC közreműködésével a bérletértékesítés is megkezdődik, amelynek kezdeti időszakában a Vasas-függők előnyt élveznek majd.

Mostanra az összes nézőtérelem, valamint a tetőszerkezet a helyére került, a nyugati főlelátó épületében pedig már a beltéri munkálatok zajlanak. A kivitelezés során az anyaegyesület kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a 107 éves klub hagyományai és történetei visszaköszönjenek a stadion falai között.

A stadion 6,98 milliárd forintos költségkeretből épül, befogadóképessége közel 5150 fő lesz, az ünnepélyes átadás pedig az idei év második felére várható. A pontos dátumot legkésőbb a nyár elején hirdetik ki.

Markovits László, klubelnök: - Nagyon örülök, hogy a kedvezőtlen idő ellenére is ilyen sokan eljöttek a korábbi labdarúgóink közül, és minden generáció képviseltette magát.  A mai stadionbejárás, és az ünnepélyes átadásig minden hasonló esemény remek alkalmat szolgáltat arra, hogy újra összehozzuk és egyesítsük a Vasas labdarúgó családot. Ennek jegyében névre szóló bérletet biztosítunk az új Illovszky-stadionba minden olyan korábbi labdarúgónak és stábtagnak, aki kupagyőztes, vagy bajnoki érmes volt a Vasassal. Jó érzés volt látni, hogy az első visszajelzések nagyon pozitívak az új stadionunk kapcsán.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések