Jenkei Dániel, 2018.02.16. | Kézilabda

Remekül helytállt csapatunk a BL-győztes ellen.

VASAS SC–GYŐRI AUDI ETO KC 18–26 (8–14)
Elektromos-csarnok, 500
néző. Vezette: Szakállas, Varasdi

VASAS: Győri – Hárs 1, Lyngby, Kocsis Á., Kuczora 3 (1), Németh N. 1, Fekete 3. Csere: Antóni (kapus), Hanusz 1, Becséri, Pados 3, Arany 2, Szecsődi, Németh M. 2, Szatmári, Szeberényi 2 (2). Vezetődző: Kovács Péter

GYŐR: Kiss É. – Bódi 3, González 3, Puhalák 4, Pál 2 (1), Hansen 4, Fodor 2. Csere: Oftedal 2, Afentaler 1, Tomori, Groot 3 (1), Knedlíková 1, Görbicz, Varga E. 1. Edző: Ambros Martín

Kiállítások: 2, ill. 4 perc, Hétméteresek: 4/3, ill. 4/2

A nagy érdeklődés miatt sokan kiszorultak az Elektromos-csarnokból, mire elkezdődött a találkozó. A már-már szokásos Kuczora-gólokkal indult a mérkőzés, és bizony a Győr ellen az is komoly fegyverténynek számított, hogy 3-1-re mi vezettünk. Ambros Martín elsősorban a fiatalabb játékosoknak adott lehetőséget, a legnagyobb sztárok ezúttal a kispadon ültek Elektromos-csarnokban. A szünetre azért helyreállt a világ rendje, 14-8-ra vezettek a vendégek, de az első félidő jóval pozitívabb képet mutatott, mint a győri meccsünk, ahol 40-15-ös vereséget szenvedtünk.


fotók: Vasas Attila

A második játékrészt pedig ennél is sikerült szorosabbá tenni, Győri Barabara az első harminc percben remekül őrizte a kapunkat, de a csereként beálló Antóni Viktória még erre is rátett egy lapáttal. Mindössze tizenkét gólt kaptunk ebben a periódusban, ami figyelemreméltó teljesítmény. Huszonhat gólig jutott Ambros Martín csapata, ennél csak a Fradi ellen dobtak kevesebbet eddig a bajnokságban a győriek. Aprpó, Ambros Martín, a spanyol szakvezető éppen a mieink elleni meccs utáni perceket választotta, hogy elbúcsúzzon csapatától, a következő szezontól már nem ő irányítja a BL-címvédőt.

Mi persze elsősorban nem ezzel foglalkoztunk, hanem azzal, hogy a Siófok elleni bravúros szereplés után újabb remek meccset játszottunk egy nálunk sokkal erősebb csapattal. Ez jó alap lehet a sorsdöntő évvégi találkozókra.

Így értékelt Antóni Viktória, aki számos ziccert fogott a második félidőben: - Elment a hangom a végére, annyit szurkoltam a kapuból. Nagyon felspannoltuk magunkat, amiben segítségünkre volt a remek közönség. Igyekeztem a védéseimmel felnőni az ellenfél szintjére, igaz ebben néha ők is segítségemre voltak. Le a kalappal az egész csapat előtt, továbbra is mindent meg fogunk tenni a bennmaradásért, ehhez jól jönnek az ilyen hangulatú meccsek.

Kovács Péter vezetőedző is elégedetten nyugtázta a péntek este látottakat: - Gratulálok a Győrnek, sportszerű meccs volt, ők is használták a fiatal játékosaikat, akik megmutatták a tehetségüket. Az eredmény számunkra vállalható, a kapott gólok száma pedig kifejezetten rendben volt. Nem akarok telhetetlennek tűnni, de ha a második félidőben nem hagyunk ki öt-hat ziccert, akkor még közelebb kerülhettünk volna az ellenfélhez. Persze ettől még a Győr győzelméhez nem férhetett kétség, megérdemelten nyertek.


Hirdetések