Jenkei Dániel, 2018.02.15. | Kézilabda

Pénteken 18 órától a Győri Audi ETO KC csapatát fogadjuk az Elektromos-csarnokban.

Szerdán még a női junior válogatottal játszott felkészülési meccset Kovács Péter csapata Balatonbogláron, pénteken pedig már egy igazi világválogatott érkezik a Népfürdő utcába. A kisalföldiek házi góllövőlistáját a jelenleg sérült Nora Mörk vezeti 81 góllal, de gyakorlatilag minden posztra több klasszis játékosuk van.

Igaz, ennek ellenére csak másodikak a tabellán, hiszen októberben a Ferencváros legyőzte őket. Ambros Martin csapata az eddigi legnagyobb arányú győzelmét éppen ellenünk aratta, Győrben 40-15-re maradtunk alul. Ennél szeretnénk kicsit szorosabbá tenni a "visszavágót", és ha olyan agresszív és lendületes játékot produkálunk, mint a Siófok ellen, akkor lehet is rá esély. Összességében azért elsősorban a vendégeken fog múlni, hogy mekkorra lesz a két csapat közti különbség.

Fiatal tehetségünket, Szeberényi Flórát kérdeztük a meccs előtt:
- Nagyon nehéz meccs lesz, de szeretnénk tisztességesen helytállni. Nem fogjunk hagyni magunkat, az ilyen meccseken is meg lehet mutatni, hogy az első osztályba való a Vasas. A Siófok ellen közel voltunk a bravúrhoz, ugyanilyen mentalitással és küzdőszellemmel kell pénteken is pályára lépnünk. Szeretnék én is pályára kerülni, nagy dolog lenne ekkorra világsztárok ellen játszani. Ha ez megtörténik, igyekszem majd megmutatni, mit tudok. Kemény védekezésből kell kiindulnunk, támadásban pedig bátor, sok kapuralövéses játékot tervezünk.

A pénteken 18 órakor kezdődő találkozót Szakállas Alex és Varasdi Levente vezetik.


Hirdetések