Dobos Sándor, 2018.02.15. | Jégkorong

Több korosztályos válogatottunk is fontos szerepet kap a felkészülési tornákon. 

Nemcsak a magyar felnőtt nemzeti csapat vesz részt a Négy Nemzet Tornáján (Lengyelországban a házigazda, valamint az olasz és a kazah válogatott ellen), hanem a különböző korosztályos együtteseknek is hasonló tornákat szerveznek, szerte Európában.


Csiki Attila Kaposváron bizonyíthat (fotó: Vasas Attila)

Az U19-es válogatottaknak konkrétan éppen hazánkban, Kaposváron. A keret csak 1999-es születésű játékosokból áll, és ott van a csapatban Csiki Attila, a Vasas juniorcsapatának meghatározó tagja is. A fiúk az idei divízió 1/B-s világbajnokságra készülnek ezzel a tornával, az ellenfelek Franciaország, Ausztria és Norvégia lesznek. A mieink csütörtökön a franciák ellen kezdenek 19 órától, pénteken este 7-től Norvégia, szombaton 12:30-tól Ausztria lesz az ellenfél.

Az U18-as válogatott a nemzetközi szünet alatt két részre osztódik, a társaság egyik fele Lengyelországban, a másik fele Franciaországban készül. A fiúknak ez lesz az utolsó lehetőségük, hogy jelezzék, ott szeretnének lenni a vb-keretben. A keretben a kapusok között ott van Fekete Bence, míg a mezőnyjátékosok között Farkas Botond került be a csapatba, joggal.

Az U15-ös válogatott kedden Olaszországba utazott, a szövetségi edzői feladatokat a Vasas ificsapatának vezetőedzője, Horváth András látja el. A srácok az olaszok mellett Szlovéniával és Ausztriával játszanak a kirándulás során. A 23 fős keretben két vasasos hokis kapott helyet, a kapus Balázs Olivér, valamint a hátvéd Márkus Márkó. A kapusedzői feladatokat a szintén „piros-kék” tréner, Székely Csaba látja el.

D.S.


Hirdetések