Dobos Sándor, 2018.02.13. | Vízilabda

Az országos utánpótlás bajnokság dupla fordulójában most kevesebb sikerélmény jutott csapatainknak. Serdülőcsapatunk legyőzte a Debrecent.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 13-14. forduló:

Vasas SC–Debreceni VSE 10-11 (1-2, 3-2, 4-5, 2-2)
Gólszerzők:
Hajdu A. 4, Trombitás 2, Makszim 2, Hajdu L., Vadovics L., illetve Fekete G. 4, Zsilák 2, Turcsányi 2, Katona G. 2, Lévai

Vasas SC–UVSE 7-9 (2-1, 2-1, 3-2, 0-5)
Gólszerzők:
Trombitás 4, Hajdu A., Hajdu L., Makszim, illetve Baksa 2, Sziládi 2, Aranyi, Dala, Konarik, Szieben, Vigvári Vendel

Plézer János vezetőedző:
„Az ifi bajnokságban nem a négyes döntő a cél, hanem az, hogy sokat fejlődjünk, meccsről meccsre. A Debrecen elleni mérkőzésen sajnos ez semmilyen szinten nem sikerült. Három napra voltunk a Komjádi-kupa továbbjutástól, talán fejben és fizikálisan sem voltunk megfelelő állapotban. Az elejétől kezdve nem voltunk azon a szinten, ami sikerrel párosulhat. Ennyit számít a fej és a motiváció. Gratulálok a Debrecennek, de azért meg lehetett volna őket verni. Az UVSE ellen három negyedik az történt a vízben, amit mi akartunk. Sok energiát emésztett az fel, hogy tartsuk az előnyünket, de aztán történtek olyan dolgok, amiket most nem szeretnék megérteni. Amíg vízilabda volt, addig mi voltunk a jobbak, ezt követően nem reagáltunk jól a külső körülményekre. Sok tanulsága van a meccsnek, ebből lehet táplálkozni. Bizakodó vagyok amiatt, hogy a bajnoki második helyezett ellen ilyen mérkőzést tudtunk játszani.”

Országos Serdülő Bajnokság, 13-14. forduló:

Vasas SC–Debreceni VSE 7-6 (4-1, 1-3, 1-0, 1-2)
Gólszerzők:
Tóth T. 2, Csémy 2, John 2, Vadovics L., illetve Oltean 4, Kardos, Krasznai

Vasas SC–UVSE 6-17 (2-6, 2-1, 0-5, 2-5)
Gólszerzők:
Záveczki 3, Magyar B., Fótos, Mókus, illetve Vigvári Vendel 5, Sziládi 3, Aranyi 2, Eppel 2, Csányi, Kovács M., Szieben, Vigvári Vince, Vámosi

Godova Gábor vezetőedző:
„Nagyon jól kezdtünk a Debrecen ellen, de egy-két buta egyéni hiba miatt meccsben tartottuk az ellenfelet, amely egyébként hasonló játékerőt képvisel. Ezután viszont jó védekezéssel és jó kapusteljesítménnyel sikerült kidolgozni a 2-3 gólos előnyt, amit viszont végül megint buta hibákból csak minimálisra tudtuk megtartani. Ettől függetlenül az egygólos győzelemnek és a három pontnak nagyon örülök. Az UVSE ellen jobbára azok kaptak szerepet, akik általában kevesebb játéklehetőséghez jutnak. Tudtuk, hogy az Újpest jobb csapat, nem forgott veszélyben a nagy arányú győzelmük, ugyanakkor, akik szerepet kaptak a fent említett játékosok közül, helyenként megállták a helyüket.”

Országos Gyermek Bajnokság, 13-14. forduló:

Vasas SC–Debreceni VSE 15-16 (2-5, 5-3, 3-2, 2-2, 3-4) – 5 méteresekkel
Gólszerzők
: Gémesi 3, Bárczi 3, Pop 3, Hajnal 2, Pázmándi 2, Sipőcz, Szeibert, illetve Tőzsér 7, Nagy N. 6, Fedac 2, Demény

Vasas SC–UVSE 5-17 (1-4, 0-5, 1-4, 3-4)
Gólszerzők:
Gábor 2, Szeibert, Gémesi, Pázmándi, illetve Vigvári Vince 10, Molnár E. 4, Szomolánkai 2, Török L.

Monostori Attila vezetőedző:
„Úgy érzem, a Debrecent meg kellett volna vernünk, függetlenül attól, hogy három játékosunk hiányzott ezen a mérkőzésen. Ebből ketten kezdőjátékosok és a harmadik is sok szerepet kap, mégis volt esélyünk a győzelemre, de kihagytuk a helyzeteinket, ez pedig elég volt ahhoz, hogy döntetlen legyen. Az UVSE ellen ugyanúgy foghíjas volt a keretünk, és azért itt ez nagyon sokat számít. Ott nem volt esélyünk, az UVSE igazolta a papírformát, de azért az eredményt kicsit túlzónak tartom, nem volt ekkora különbség a két csapat között. Az egyik vendégjátékos, aki egyébként egy kiváló játékos, vitte a hátán a csapatot, őt nem tudtuk semlegesíteni. Sem a szoros emberfogás, sem a zóna nem működött ezen a napon, ezért alakulhatott így a meccs. Dolgozunk tovább.”

D.S.


Hirdetések