sportesemények

Nyomtatható verzió 2018.02.04.
Kézilabda

Csodával határos...

Egy hajszálon múlt, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk az élcsapatnak számító Siófok ellen az Elektromos-csarnokban.

VASAS SC-SIÓFOK KC 33-34
Elektromos-csarnok, 400 néző
Vezette: Felhő, Öcsi

VASAS: Győri – Arany 1, Kuczora 9, Agovics, Kocsis Á.. 5, Fekete 3, Lyngby 1.
Csere: Antóni (kapus), Németh M., Szeberényi, Becséri 6, Pados 3, Moutsogianni 1, Szatmári 1, Hansághy 3, 
Vezetőedző: Kovács Péter

SIÓFOK: Dedu – Such 3, Geiger 3, Nze Minko 9, al-Gaui 2, Ferenczy 3, Erdősi 4. 
Csere: Gercsó (kapus), Böhme E 5, Jezic 2, Aoustin 3, Mazák-Németh, Sárosi.
Vezetőedző: Lars Rasmussen

Kiállítások: 8, ill. 6 perc, Hétméteresek: 3/2 ill. 6/5

De rég vártunk már erre...

Eddig szinte egyáltalán nem sikerült szorossá tennünk a nálunk sokkal erősebb riválisok elleni NB I-es meccseinket. Előzetesen nem úgy tűnt, hogy a Siófok ellen történhet ez meg először, hiszen a Rasmussen-csapat közvetlenül a Fradi és a Győr utáni kategóriába tartozik, igencsak minőségi kerettel. Nem véletlen, hogy a bajnokság negyedik helyén tanyáztak a forduló előtt.

Az első félidő felénél állandósulni látszott a hat-hétgólos vendégelőny, így még ekkor sem sejtettük, hogy izgalmas lehet a meccs, inkább beigazolódni látszott a papírforma. A szünet előtt azonban valami elindult, Kuczora Csenge mellett Becséri Kitti is vezéralak lett, és egy idő után azt vettük észre, hogy Győri Barbara bravúrjai mellett elsősorban mi szerezzük a gólokat. Kocsis Ágnes a dudaszó előtt betalált, így két gólra (15-17) zárkóztunk a félidőre, ami már önmagában megsüvegelendő teljesítmény volt.

Természetesen benne volt, hogy a második harminc percre megrázza magát a Siófok, és simán nyernek, de nem így lett, hanem Kovács Péter csapata a szezon eddigi legjobb félidejét produkálta. Becséri újabb góljával a 32. percben már egyenlő volt, majd többször is vezettünk. A pályán lévő valamennyi mezőnyjátékosunk, no meg a kapuban Győri is extrát nyújtott. A balatonpartiak bizonytalanul játszottak, ha a friss világbajnokuk, Estelle Nze Minko nem villan meg folyamatosan, akkor talán el is húztunk volna...

Szorossá azonban sikerült tenni, méghozzá a legvégsőkig. A végjátékban mi is elkövettünk hibákat, néha érzésünk szerint a játékvezetők is a kárunkra tévedtek, de a végén még így is támadhattunk az egyenlítésért. Kapura lőni azonban már nem sikerült, csak időntúli szabaddobásból, így igazi drámai jelenetek után 34-33-ra a vendégek győztek...

Kovács Péter, vezetőedző: - Sokat dolgoztunk azért, hogy végre ilyen meccset játsszunk az NB I-ben.  A jó támadójátékunk mellett több kiemelkedő egyéni teljesítményt láttam ma a csapatomban. Persze egy góllal kikapni mindig a világ legfájóbb dolga, úgy érzem, legalább egy pontra rászolgáltunk.

Becséri Kitti: - Végig jól támadtunk, és miután összeállt az első félidőben a védekezésünk, sikerült elkezdenünk felzárkózni. Az, hogy ilyen szoros lett, mutatja a csapat erejét, és önbizalmat kell, hogy adjon. Talán, ha Nze Minkót egy kicsit jobban semlegesíteni tudjuk, nyerhettünk volna, de összességében talán még kicsit rutintalanok vagyunk az ilyen kiélezett végjátékokhoz.

Sötétkék exkluzív galléros póló

5500 Ft

Vasas-függő ár: 4950 Ft

  • Névadó fejléc
  • Plaket Kft.
  • Óbuda
  • Óbuda Sport
  • Pensio 17.Kft
  • Arany fejléc
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Budapest Önkormányzata
  • Vasas Pasarét Kft.
  • Vasas Folyondár Kft.
IMPRESSZUM
jogi nyilatkozat
kapcsolat
média ajánlat