Dobos Sándor, 2018.01.29. | Curling

A vegyes csapat országos bajnokságon félig-meddig vasasos siker született, két versenyzőnk is aranyéremmel gazdagodott.

Az előző szezon hivatalos évzáróját követően az év első fontos versenyét rendezték a kamaraerdei curlingpályán, méghozzá a vegyes csapatok országos bajnokságát. A tét természetesen a „magyar válogatott” titulus megszerzése volt, hiszen a győztes négyes indulhat majd a világversenyeken.

A tavalyi szezonban az egyik vasasos csapat nyerte az ob-t, most két négyesben is érdekeltek voltunk. Nos, a Besnicz Péter (FTC), Bardocz-Bencsik Mariann, Páthy-Dencső Blanka, Szabó Gergely (Vasas SC) összetételű Vasas Mix bejutott a négyes döntőbe, de ott végül alulmaradt a későbbi győztessel szemben, a bronzmeccset pedig elveszítették a kiválóan játszó Hammer Time ellenében.


Kiss Zsolt, Szentannai Ágnes, Tóth-Csősz Orsolya és dr. Balázs Dávid

A döntőben viszont örülhettünk, mert a Mixszuri fantázianevet viselő négyes, a Kiss Zsolt, dr. Balázs Dávid (UTE), Szentannai Ágnes, Tóth-Csősz Orsolya (Vasas SC) összeállításban megnyerte az országos bajnokságot.

Szentannai Ágnes így foglalta össze a hétvége történéseit:
„Nyolc csapat indult az ob-n, két csoportra osztottak minket, a csoportban egy vereséget szenvedtünk, a Hammer Time ellen, így másodikként mentünk tovább. A lebonyolítás alapján a másik csoport másodikjával játszottunk aztán az úgynevezett Page döntőben, ez volt a másik vasasos csapat. Ezután a két csoportelső meccsének vesztesével is kellett még játszani a döntőért, szerencsére azt is megnyertük, és aztán a döntőt is, az UTE ellen. Nagyon örülök, mert nagyon kiegyensúlyozott volt ez a hétvége, mindegyik meccsünk szoros volt. Talán amiatt sikerült nyerni, mert a fontos szituációban nem uralkodott el rajtunk a feszültség, csak játszottuk a játékunkat. Ez vezetett eredményre.”

Irány tehát a világbajnokság (a helyszín és az időpont még nem ismert), de előtte még fontos feladatok várnak a mieinkre, hiszen február elején elkezdődik a női és férfi csapatbajnokság is, amely majd márciusban ér véget.

D.S.


Hirdetések