Dobos Sándor, 2018.01.28. | Jégkorong

A Vienna Capitals ellen erőt demonstrált a Vasas SC juniorcsapata, így menetel a felsőház felé.

Erste Bank Young Stars League, playoff kvalifikáció, 4. forduló:
Vienna Capitals (osztrák)–Vasas SC 0-6 (0-1, 0-1, 0-4)
Gólszerzők
: Török V. (3.), Márkus (32.), Makovics (43.), Török V. (45.), Rózsa I. (48.)

Eddig ellentmondást nem tűrően játszik csapatunk a középszakaszban, amelyben a tét a felsőházi rájátszásba jutás. A csoportunkban ehhez a tíz kör után az élen kell végezni, és a vasárnapi mérkőzés előtt 12 pontos volt az előnyünk a második helyezett Vienna Capitalsszal szemben.

Mindez azt jelentette, hogy egy ellenük aratott siker még magabiztosabbá tette volna az első helyünket. És a feltételes módot el is felejthetjük, ugyanis a Vasas remekelt ezen a kora délutánon is. A dunaújvárosi felnőttcsapatban is szereplő, de ott kevesebb lehetőséget kapó, így hozzánk „átjátszó” Török Viktornak volt például jó napja, ő szerezte az első gólunkat az első harmadban, és aztán a harmadikban sikerült dupláznia.

De így tett Márkus Balázs is, aki legutóbb az Innsbruck ellen lőtt kettőt, most is feliratkozott duplán a jegyzőkönybe, a második és a hatodik gólt ütötte. Emlékezhetünk, tavaly nem volt túl sikeres a bécsi kiruccanás, egyrészt kikaptunk, másrészt Csiki Attila megsérült azon a meccsen.

Most nem kell negatívumokról beszámolnunk, a mieink jól pörögtek, ennek pedig nem is lehetett volna más végeredménye, mint a magabiztos, fölényes győzelem.

Legközelebb épp a Capitals lesz az ellenfél, a visszavágót már a Vasas Jégcentrumban rendezik február 1-jén.

Ladányi Balázs vezetőedző:
„Megint szerencsés helyzetben vagyok, mert nem tudok, és nem is akarok rosszat mondani. A védekezésben maximálisan megtettük, amit kell, ez meg is látszik az eredményen. Tovább tudtunk menni a megkezdett úton, ehhez kellett, hogy korán megszerezzük a vezetést. Nem szeretném viszont, ha bárkit megtévesztene a végeredmény, a második harmad végéig szoros volt a meccs. Utána egy kicsit föléjük kerekedtünk, és így magabiztos lett a vége. Nem szeretnék kiemelni senkit, függetlenül a duplázóktól vagy a shotoutról, csapatként vette ki mindenki a részét az újabb győzelemből.”

A kétgólos Török Viktor a mérkőzésről:
„Elégedett vagyok ezzel a meccsel, jól sikerült nekem és a csapatnak is. Az első harmadban megszerzett gólunk megadta a meccs alaphangulatát, de utána is nyomás alá tudtuk helyezni a Bécset, és emiatt tudtunk nagy különbséggel győzni. Nagyon jól érzem magam a csapatban, feldobnak a közös meccsek, befogadtak a srácok, de azért voltam én már korábban is a Vasasban, nem idegen a helyzet. Nagy céljaink vannak a bajnokság második felében is.”

D.S.


Hirdetések