Jenkei Dániel, 2018.01.26. | Kézilabda

Fővárosi derbi, közösen használt csarnok, tét az NB I-ben maradás. Mi kell még? Mondjuk egy közös beharangozó az MTK-val a vasárnapi mérkőzésünk elé!

Érdekes színfoltja a női NB I-nek az MTK csapata, amely hozzánk hasonlóan elsősorban fiatal, magyar játékosokra építi keretét. A kék-fehérek több bravúros pontszerzés is bemutattak a szezon eddigi részében, hiszen döntetlent játszottak a Dunaújvárossal, az Alba Fehérvárral, a Kisvárdával, a Budaörs gárdáját pedig magabiztosan verték. Eközben azonban a papíron könnyebbnek gondolt ellenfelekkel meggyűlt a baja Vlagyimir Golovin csapatának, hiszen a Kecskemét mellett a Békéscsabától is vereséget szenvedtek.

Ennek köszönhetően is egyre kiélezettebb a tabella alsó régiója, így a vasárnap délután 15.30-kor kezdődő MTK-Vasas (tévés) meccsen nagy szükségünk lenne egy jó eredményre. Győzelem esetén egyből utol is érnénk a kék-fehéreket a pontvadászatban. A helyzet annyiból is pikáns, hogy az MTK-nak is az Elektromos-csarnok az otthona, így idegenben, de mégis számunkra ismerős környezetben lépünk majd pályára.

Rendhagyó módon ezúttal közösen hangolódunk a meccsre, a két csapatkapitány, Pados Mónika és Dakos Noémi egymással készített interjút.

Dakos Noémi: Hogy érzitek magatokat az NB I-ben? Nehéz volt felvenni a tempót?
Pados Mónika: Alapvetően szerintem mindenki élvezi azt a helyzetet, hogy az első osztályban játszhat, azok is, akiknek már volt korábban ebben részük, és azok is, akik most debütáltak. Természetesen a tempó teljesen más a másodosztály után, sok mindenben kell javulnunk folyamatosan. Örülnénk, ha több pontunk lenne, és ezért mindent meg is fogunk tenni a következő meccseken, így már ellenetek is.

DN: Mekkora nehézséget jelent, hogy albérletben játszotok?
PM: A csapat nagy része sok mérkőzést játszott ezen a pályán korábban is, ráadásul minden héten tudunk a Tromoson edzeni, így nem okoz nagy nehézséget. Emellett a szurkolóink is jönnek velünk mindig a Népfürdő utcába, így a hangulatra sem lehet panasz a hazai meccseinken. Eközben azért nagyon várjuk, hogy elkészüljön a Fáy utcai csarnok, mégiscsak az az igazi, ha a saját pályádon edzhetsz és játszhatsz.

DN: A szezon közbeni játékosmozgások milyen változásokat eredményeztek?
PM: Minden játékost érint, ha távozik vagy jön valaki, ehhez a csapatnak alkalmazkodnia kell. Az újakat mindig próbáljuk segíteni, de ez nyilván kétoldalú, mert nekik is minél hamarabb bele kell illeszkedniük a csapat stílusába. Egyébként szerintem ezzel nálunk nincs gond, jó a csapatközösség és az egész hangulat a Vasasnál.

Hogy mit kérdezett Móni Noémitől, azt ide kattintva tudjátok meg az MTK videójából.

Végül pedig irányítónk, Németh Nedda várakozásait is megismerhetitek.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések