Dobos Sándor, 2018.01.25. | Jégkorong

Két korai Vasas-gól alapozta meg juniorcsapatunk újabb győzelmét az EBYSL playoff-kvalifikációs szakaszában.

Erste Bank Young Stars League, playoff-kvalifikáció, 3. forduló:

Vasas SC–LLZ Graz99ers (osztrák) 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Gólszerzők:
Varga T. (2.), Varga T. (5.), Rózsa I. (38.), Bukor (50.)

A Slavija Ljubljana és a HK Innsbruck elleni 5-0-s és 8-1-es siker után a Graz várt a Vasas U20-as csapatára a bajnokság középszakaszában. Számunkra ez a bajnoki periódus a rájátszásért folytatott küzdelem sikeres megvívását kell, hogy jelentse, és a srácok jó úton járnak efelé.


fotók: Vasas Attila

A csoportunkban az első helyen kell végezni, és az alapállás 9 pontos előnyt jelentett a Vienna Capitalsszal szemben. Az első két fordulóban aratott győzelmek ezt megtartották, kellett az újabb három pont, hogy a magunk részéről úgy érezzük, mindent megtettünk az előny konzerválásához (a bécsiek ráadásul kikaptak a Slavijától).

És megtettünk, amihez kellett egy parádés villámrajt, amit juniorcsapatunk produkált. Sikerült már a 2. percben betalálni Varga Tamás jóvoltából, és ő ismételt aztán kisvártatva, 2-0 az 5. percben.

A folyatásban is a mieink domináltak, ami nem csoda, az ellenfél az alapszakaszban a másik csoport utolsó előtti helyén zárt, 8 győzelmet szerezve a 26 forduló alatt. Az viszont más kérdés, hogy a Vasast speciel megizzasztották az alapszakaszban, 2-1-re sikerült csupán nyerni november 19-én úgy, hogy az osztrákok szereztek vezetést, a győztes gólunk pedig az 57. percben született meg.

Azóta persze sok mindent történt, a Vasas remek passzban van, és mentálisan is sikerült megfelelő mederbe kerülni, ennek is volt köszönhető az első két középszakasz fordulóban aratott magabiztos győzelem.

Bukor Rajmund gondoskodott arról az 50. percben, hogy még nyugodtabban szemléljük az utolsó tíz percet. Alig hat perccel a vége előtt büntetőlövéshez jutott a Graz, de végül kimaradt a szépítési lehetőség, Garbacz Máté kapuja (ezúttal ismét ő védett, az Innsbruck ellen Farkas Gergely állta a sarat remekül) az egész meccs során érintetlen maradt.

A vége újabb Vasas-siker, a mieink vasárnap a második helyezett Vienna Capitals otthonába látogatnak, egy ottani győzelem szinte biztossá tenné a továbbjutásunkat a rájátszásba.

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:
„Nem szeretnék a hibákra koncentrálni, mert az elmúlt három meccsen nem ez volt a lényeg, hanem az, ami a továbbiakban meg tud minket erősíteni: végre csapatként küzdünk az elsőtől az utolsó percig, egytől egyig minden játékosig. Amiben a legnagyobb a változás az alapszakaszhoz képest, hogy nem engedjük ki a megszerzett előnyünket a kezünkből, és megyünk a hatvanadik percig előre.”

Varga Tamás így összegezte a történteket:
„Nekem is jól sikerült most ez a meccs, rég volt ilyen, hogy kétszer be tudtam találni. A sorommal jól mentünk, de az összes többi sor is hozzátett a csapat sikeréhez. A kapusunk is remekül helytállt ma is, nagyon kellett ahhoz, hogy biztosan nyerjünk. A bécsi meccs jön most, azt is behúzzuk.”

Oroszi Álmos így látta a meccset:
„Jól kezdtük a mérkőzést, az első harmad után 2-0-val jöttünk be az öltözőbe, de a lábak nem álltak meg, a második harmadban ugyan volt egy kis megingás, de ezt egy jó harmadik harmaddal ki tudtuk javítani. Nagyrészt a kapusteljesítménynek köszönhetően lehoztuk ezt a meccset nulla kapott góllal, és ha vasárnap is így állunk bele a mérkőzésbe, akkor 3 ponttal térhetünk haza Bécsből.”

D.S.


Hirdetések