Jenkei Dániel, 2018.01.24. | Röplabda

Az első szettet leszámítva komoly tartásról tett tanúbizonyságot a Vasas Óbuda a Nantes ellen.

CHALLENGE KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Vasas Óbuda – VB Nantes 2:3 (-12, 17, -20, 20, -12)

Angyalföldi Sportközpont, 250 néző. Vezette: Georgiadis (görög), Erce Alvarez (spanyol)

Vasas: Vietti 4, Török 8, Bodovics, Simic 17, Kostelanská 10, Haneline 13. Csere: Juhár (liberó), Cappelli 6, Papp 6. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Nantes: Ndoye 11, Gauthier-Rat 6, Carter 26, Vandeersteene 3, Pihljamäki 11, Takegui 4. Csere: Ungerer (liberó), Vilponen 1, Druenne 9, Kaufeldt 1, Handley. Vezetőedző: Sylvain Quinquis

Tengermély gödör, teljes dominancia, eltékozolt előny, érzelmi hullámvasút.

A fenti kifejezések gyakorta részét képezik a női röplabda tudósításoknak, és ez a Vasas Óbuda-Nantes mérkőzésen sem volt másképp.

A nyugat-franciákról előzetesen annyit tudtunk, hogy magas, képzett röplabdázókból áll a csapatuk, a keretüket elsősorban légiósokra alapozzák, hazájuk pontvadászatában azonban mégsem vitézkednek ebben az évadban.

Utóbbi mondjuk a mieinkről is elmondható, legalábbis, ha az utóbbi időszakot nézzük, éppen ezért még a csapatunkhoz közel állók sem mertek jósolni a hazai Challenge-kupa meccsünkre.

Aztán következett a Láng-csarnokban húsz perc alatt egy 12-25.

Az első szettben szinte feltörölték velünk a padlót, igaz a játszma végén elkezdett pislákolni valami a piros-kék lányokban, így legalább tíz fölé sikerült tornásznunk a pontjaink számát. Talán éppen erre volt szükség, hiszen a második szettben szinte kifogástalanul röplabdáztunk, az addig kibillinthetetlennek látszó vendégek pillanatok alatt összezavarodtak, mi pedig majdnem olyan tükörsimán hoztuk a játszmát, mint ők az elsőt. Extázis volt a pályán és a lelátón egyaránt.

Innentől kezdve egyenletesebb mederbe terelődött a meccs, mindkét csapat kiegyensúlyozottabbá vált, így jóval szorosabb, és talán színvonalasabb szettek következtek.  Egészen pontosan két 25:20-as, de amíg az előbbiben mi nem bírtuk a végjátékot, addig az utóbbiban fordítottunk játszma közben. Így tovább nyúlt az este, jöhetett az ötödik felvonás!

5:2-re még mi vezettünk, aztán a Nantes percei következtek, olyannyira, hogy legközelebb csak 13:12-es hátrányban csillant fel a remény. Majd két gyors hiba, és már vége is volt a meccsnek, egy ilyen végjátékhoz még nem vagyunk elég dörzsöltek. Igaz, a vendégek se nagyon örömködtek, úgy tűnt, könnyebb meccsre számítottak az első szett megnyerése után.
Vasas-szemszögből viszont büszkék lehetünk, és várhatjuk a franciaországi második felvonást, hátha sikerül még kényelmetlenebbé tenni a Nantes számára a párharcot.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések