Dobos Sándor, 2018.01.23. | Úszás

Paralimpiai bajnok úszónk eltökélten kezdi az évet, és egy dél-afrikai edzőtáborba utazik, hogy lendületet vegyen az előtte álló feladatokhoz.

Nem úgy sikerült a 2017-es év vége, ahogyan Tóth Tamás elképzelte, hiszen komoly betegségsorozat miatt ki kellett hagynia az egyébként is elhalasztott paraúszó-világbajnokságot. Így jobb elfelejteni a mögöttünk hagyott időszakot, szerinte ez meg is történt.


Tóth Tamásnak tervei vannak 2018-ban

A védjegyévé váló széles mosollyal beszélt idei terveiről weboldalunknak.

„Tényleg elég furán jött ki ez a tavalyi év, először a földrengés miatt elhalasztották a világbajnokságot, aztán pedig kaptam egy elég komoly tüdőgyulladást. Így nem tudtam indulni a vb-n, ebből a helyzetből kellett felépülni, most már úgy érzem, hogy kezdek százszázalékos állapotba kerülni. Pénteken három hétre Dél-Afrikába utazunk edzőmmel, és az ő csapatából pár olyan úszóval, akik az épek között korosztályos válogatottak. Jó, hogy el tudjuk indítani komolyabban ezt az évet, mert elég sok kimaradt. Van mit bepótolni, főleg alapállóképességben kell előrelépni. Ez a három hét erre nagyon jó lesz” – fogalmaz Tóth Tamás.

No azért olyan nagyon komoly terhelésre még nem számíthat a Vasas versenyzője, merthogy tényleg elég nehéz helyzetet kellett átvészelnie az év végén.

„Finoman edzem majd, az orvosok azt tanácsolták, hogy magas pulzusú anaerob edzéseket még nem szabad végeznem, elvégre két hónapig szedtem az antibiotikumot. Dél-Afrika után majd egy komolyabb kivizsgálásra is el kell mennem” – tette hozzá.

Viszont ez már a múlt, idén pedig kitűzte magának, hogy újra a rajtköveknél köszönthessük a versenyeken:

„Májusban Sheffieldbe utazom egy világkupaversenyre, majd augusztus közepén következik az Európa-bajnokság, Dublinban. Remélem, ott visszatérek a legjobbak közé.”

Így legyen!

D.S.


Hirdetések