Dobos Sándor, 2018.01.22. | Jégkorong

Már a középszakaszban jár a Vasas SC ifjúsági csapata a bajnokságban, remek, tanulságos meccset vívtak a Győrrel a fiúk a hétvégén.

U18-as bajnokság, középszakasz „A”, 3. forduló:

Vasas SC–Győri NEMAK ETO HC 5-6 (0-3, 1-2, 4-0, 0-1)
Gólszerzők:
Farkas B. (41., 42.), Horváth K. (28.), Faragó B. (44.), Mayer (53.), illetve Horváth L. (2., 29.), Tamás I. (5.), Sólyom (8.), Horváth P. (39.), Karda (61.)

Miután véget ért az alapszakasz az ifjúsági bajnokságban, a 8. helyen záró Vasasra négy ellenfél vár(t) a középszakaszban. A KMH, az UTE, a DVTK és a Győr ellen oda-vissza játszik a csapat, a presztízsrangadóknak is felérő mérkőzések közül a szombati, győriek elleni találkozó különösen izgalmasra és érdekesre sikeredett.

Már 5-1-re is vezetett a Győr (az alapszakaszban kétszer is a Győr nyert 6-2-re), de egy fantasztikus utolsó harmaddal a mieink állva hagyták esélyesebb riválisukat, és kiharcolták a hosszabbítást. Ott végül a győriek bevitték a győztes korongot.

Horváth András vezetőedző foglalta össze a gondolatait a meccs apropóján:

„Pályafutásom egyik legkülönlegesebb mérkőzése volt a szombati, igazi kuriózum, minden szempontból. Szerettünk volna nagyon felkészülni erre a meccsre, aminek külön pikantériát adott, hogy a Győrt irányító Hetler Ádám a tavalyi szezonig a Vasasban dolgozott. Ő jól ismeri a mi játékosainkat, éveken keresztül edzette ezeket a srácokat, így érthetően volt bennünk egy nagyfokú bizonyítási vágy. Nyugodtan mondhatom, hogy a meccs eleje katasztrofálisan sikerült, nem tudtunk 100 százalékosan teljesíteni, aminek több oka lehetett: meg voltunk illetődve, izgultunk, kicsit tele lett a gatya a lehetőségtől, igazából az első harmadban bagózott velünk az ellenfél. Semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit elképzeltünk, jól jött tehát a szünet. Beszélgettünk a srácokkal, és ezt követően már egy másik arcát mutatta a csapat, függetlenül attól, hogy a második harmadot is a Győr nyerte, és elment 5-1-re. Mégis, ekkor már elégedett voltam a csapattal.

Ahogyan a sportban már megszokhattuk, nem mindig, sőt általában nem lehet egyik pillanatról a másikra akkorát javulni, hogy megforduljon a mérkőzés állása, ugyanakkor az a munkamennyiség és igyekezet, amit a második harmadban bemutattunk, a harmadikban meghozta a gyümölcsét. Az, amit az utolsó harmadban 10-12 perc alatt műveltek a srácok, valami egészen káprázatos volt. Fantasztikus volt látni, mennyire akar a csapat bizonyítani, és azt is, ahogy az ellenfél elbizonytalanodik. Hetler Ádám eltiltott volt a mérkőzésen, így a lelátón figyelte az eseményeket, jól láttam, hogy ő sem nézi jó szemmel a történteket. Külön öröm számomra, hogy Hetler Ádámot és csapatát ezzel a teljesítménnyel és produkcióval, a csapat tartásával és fegyelmezett játékával sikerült egy kis alázatra és tiszteletre megtanítani. Kiharcoltuk tehát a hosszabbítást, ahol aztán alulmaradtunk egy erős, általunk tisztelt ellenféllel szemben. Csak gratulálni tudok a csapatomnak.”

A Vasas SC legközelebb csütörtökön játszik, az UTE otthonában, 18:45-től.

D.S.


Hirdetések