Dobos Sándor, 2018.01.21. | Jégkorong

Az Innsbruckot is biztosan verte a Vasas SC juniorcsapata az EBYSL középszakaszában.

Erste Bank Young Stars League, playoff-kvalifikáció, 2. forduló:

Vasas SC–HK Innsbruck 8-1 (2-0, 2-0, 4-1)
Gólszerzők
: Márkus (5.), Székely-Mádai G. (13.), Szlama (36.), Márkus (39.), Rózsa (45.), Ferencz Sz. (55.), Czakó (58.), Bukor (60.), illetve Ludin (44.)

A Slavija Ljubljana elleni 5-0-s győzelem után az Innsbruck látogatott a Vasas Jégcentrumba. Az osztrákok már jártak Budapesten ebben a szezonban, akkor sikerült őket legyőzni, igaz, csak hosszabbítást követően.

Most ezt nem engedhette meg magának csapatunk, hiszen Ladányi Balázs vezetőedző és Revák Zoltán másodedző egyértelművé tette a srácoknak, a középszakaszban bizony már playoff-hangulatban és hevületben kell játszaniuk.


fotók: Vasas Attila

Így tettek a Slavija ellen, és jó volt látni, hogy az Innsbruck ellen is nagy elánnal vetette bele magát a mérkőzésben csapatunk, és ennek meg is lett az eredménye a sokadik próbálkozást követően. Nem engedett a tempóból a Vasas, jól játszottak a fiúk, így nem forgott veszélyben az előnyünk. (Érdekesség, hogy az első harmadban egy hazai találatot nem adtak meg a játékvezetők, meg sem állt a játék, pedig úgy tűnt, egyértelműen a hálóból pattant ki a korong.)

Márkus Balázs a 39. percben már a második gólját lőtte, azzal lett 4-0 a második szünet előtt az állás. Szépített aztán a szűkösebb kerettel érkező osztrák együttes, de egy percen belül reagáltunk erre, Rózsa István jóvoltából. Ferencz Szilárd is betalált aztán az 55. percben, 6-1, majd szegény Simon Zavadil kapus védett be egy Czakó lövést, 7-1. S jött még egy slusszpoén a zárópercre is, Bukor Rajmund lőtt emberelőnyös gólt, 8-1.

Szép meccs volt!

A forduló előtt 9 pont volt az előnye a kvalifikációs csoportban a Vasasnak a második Vienna Capitalsszal szemben (26 pontot hoztunk az alapszakaszból), a tízfordulós középszakaszban az első helyet kell megtartani a felsőházi rájátszásért.

Ha így játszik a csapat, ahogyan az első két körben, nem lesz gond ezzel.

Legközelebb január 25-én, a Graz látogat a Vasas Jégcentrumba.

Revák Zoltán másodedző értékelt a találkozót követően:
„Hoztuk a kötelező három pontot. A második harmadban volt egy megingás, amikor teret engedtünk az ellenfélnek. Ott akkor az volt a különbség a másik két harmadhoz képest, hogy nem küzdöttünk a korongért, hanem vártuk, hogy megérkezzen a korong. Ez senki ellen nem megengedhető. Az alapszakasz utolsó meccse után elbeszélgettünk a játékosokkal, és úgy érzem, ez jót tett a csapatnak, elindultunk egy felfelé vezető úton. A hozzáállásban nagyon nagy javulást látunk, és ez biztató.” 

Márkus Balázs a meccs után így nyilatkozott:
„Valamivel gyengébb volt ez az ellenfél, mint a csütörtöki, de fölényesen tudtunk nyerni az osztrákok ellen. Nagyon örülök, megyünk tovább a középszakaszban. Az elsődleges célunk, hogy mindenképp bejussunk a rájátszásba, most ezért kell harcolni, küzdeni. Minél fölényesebben és egyértelműbben szeretnénk oda bekerülni. Sajnos, volt a szezonban precedens arra, hogy gyengébbnek vélt csapat ellen csak a mezt tettük ki, ezt a hibát már nem szeretnénk elkövetni. A tavalyi egy kicsit kiegyensúlyozottabb volt a bajnokság, több azonos képességű csapat volt, most kicsit kettévált a mezőny. Csütörtökön is győzni szeretnénk, remélem, hasonló lesz a vége, mint az első két meccsen.”

D.S.


Hirdetések