Dobos Sándor, 2018.01.14. | Jégkorong

A MAC Budapest először múlta felül a Vasas SC juniorcsapatát a szezonban, de semmi sincs veszve.

Erste Bank Young Stars League, 26. forduló:

MAC Budapest–Vasas SC 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)
Gólszerzők
: Korchma (5.), Molnár D. (36.), Majoross (40.), illetve Makovics (31.), Czakó

„Nagyon jó meccs, akár fordítva is lehetne, mi is vezethetnénk 3-1-re” – fogalmazott Szuper Levente a második harmad után, a zárószakaszra várva. Kétségtelenül nagy iramú, remek meccset vívott juniorcsapatunk az osztrák bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában.

Az már a hét közepén eldőlt, hogy a magyar bajnoki alapszakaszban a második helyen zárt együttesünk, a vasárnapi meccs tétje viszont az volt, hogy az EBYSL-ben sikerül-e automatikusan kivívni a „masterround”, azaz felsőházi rájátszás jogát.

Éppen a MAC-cal vívtunk a harmadik helyért (az ifj. Ocskay Gábor Akadémia és a Znojmo végzett az első két helyen a B csoportban), azzal a MAC-val, amelyet kétszer már megvertünk ebben a szezonban. Hogy miért az utolsó körben dőlt el a sorsunk? Nos, ehhez sajnos azok a pontvesztések kellettek, amelyeket a gyengébb játékerőt képviselő csapatok ellen követtünk el, például a Győr ellen, kétszer is.

Így hát kicsit megnehezítettük a dolgunkat, idegenben kellett volna legyőzni erős riválisunkat. Nos, ez végül nem sikerült, pedig kiegyenlített játék folyt a Tüskecsarnokban, egy elég szerencsétlen góllal szerzett vezetést a MAC, megpattant a korong, mielőtt kikötött Garbacz Máté kapujában.

A második harmadban az egész meccsen remeklő Rózsa István szólója után került a korong Makovics Bence elé, nem hibázott, egyenlítettünk. Más kérdés, hogy pár perccel később kihasznált a MAC egy emberelőnyös helyzetet, ismét náluk volt az előny, majd egy kontrát is eredményesen fejeztek be, a lehető legrosszabb pillanatban, a szakasz utolsó félpercében.

De nyílt maradt a meccs a harmadik harmadra is, függetlenül a kétgólos hátránytól. Czakó Barna lopott egy korongot, és középtávoli lövésével hozta közelebb a Vasast (ő egyébként a második játékrészben csattanó kapuvasat lőtt), s bár a végén nyomtunk, nem sikerült bevinni a győztes találatot.

Nyert a MAC, így bekerült a felsőházi rájátszásba. A Vasas is odaérhet még, hiszen az alsóház csapatai még küzdenek a playoff két utolsó helyéért, a 7. és a 8. csapat is folytathatja majd a felsőházban.

A folytatás menetrendje jövő hét elején lesz ismert.

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:
„Nagyon jó meccset játszottunk idegenben a MAC-cal. Azt gondolom, meg tudjuk emelni a kalapunkat a srácok teljesítménye előtt a vereség ellenére. A túlzott akarás volt a jellemző a játékunkra, ettől függetlenül nagyon jó teljesítményt nyújtottunk. Apró hibákból kaptunk kiállításokat, olyanokból, amelyek nem voltak jellemzőek ebben a szezonban ránk: például kétszer is kisbüntetést kaptunk, mert túl sok játékos volt a jégen, meg is kaptuk belőle a gombócot. Volt arca a csapatnak a vereség ellenére, ma többen tették magukat oda, mint ahogy általában a meccs végén ezt el lehet mondani, ennek nagyon örülök. Még nem ismerjük a pontos menetrendet, csütörtök-vasárnap ritmusban folytatjuk majd az alsóházban, és nagyon szeretnénk megszerezni a 7-8. helyet, amivel a felsőházban folytathatnánk. A felsőházba pozícionáltam magunkat, úgy érzem, jogosan, most fájnak az elhullajtott pontok. Viszont ezzel már nem szabad foglalkozni, azzal kell, ami előttünk van.”

Az EBYSL B-csoportja alapszakaszának végeredménye:

  1. ifj. Ocskay Gábor Akadémia 26 22 3 1 0 150-56 68
  2. Znojmo 26 18 5 1 2 127-79 58
  3. MAC Budapest 26 18 6 1 1 87-72 57
  4. Vasas SC 26 14 6 4 2 91-63 52
  5. Debreceni HK 26 10 12 4 0 84-82 38
  6. UTE 26 9 14 1 2 77-94 31
  7. KMH 26 9 16 1 0 85-125 29
  8. Győri NEMAK ETO HC 26 3 19 2 2 74-139 15

D.S. 


Hirdetések