2007.12.15. | Vívás

A hétvégén Gödöllőn zajlanak a felnőtt bajnokság csatározásai. A mai napon az egyéni döntőkre került sor. A kard szakág mindkét nembeli versenyének a végén, vasasos vívó nyakába akasztották az aranyérmet.

A kardozók Premontrei Szent Norbert Gimnázium csarnokában vívott pénteki selejtezők után, ma a legjobb 16 között folytatták a versengést.

Európa-bajnoki 6. helyezettünk Pető Réka, magabiztos fölénnyel győzve le  ellenfeleit, jutott be a döntőbe. Ott az UTE versenyzője - jelenleg a legjobb magyar kardozónőnek tartott - Nagy Orsolya várt rá, ma azonban Rékát ő sem tudta megállítani. Kiélezett küzdelem után egy találattal a mi vívónk, Gerevich György tanítványa győzött.
Luczáti Zsófia a négy közé jutásért vívott asszóban 15-10-re, Damu Dóra - a döntős Nagy Orsolyától - 15-11-re kapott ki.

A férfiaknál vártuk a sikert, hiszen a világbajnok magyar kardválogatottnak két vasasos tagja is volt. A siker nem is maradt el, de nem úgy ahogy gondoltuk...
Universiade ötödik helyezettünk Nagy Pál, nem akármilyen meglepetéssel szolgált. Végig küzdötte magát a mezőnyön (testvérét Zsoltot a negyeddöntőben ejtette ki), majd a döntőben a világbajnok Decsi Tamás sem tudta megállítani. Somlai Béla tanítványa 15-10 arányban diadalmaskodott, és lett magyar bajnok.
Nemcsik Zsolt  sorsa egy, Szilágyi Ároné három  találaton múlott, mindketten a legjobb négy közé jutásért vívott asszóban kaptak ki.
Két fiatalunk, Hollósi Bence és Illiász Nikolász is bejutott a legjobb 16-ba.


Eredmények:

női kard egyéni:


1. Pető Réka
5. Luczáti Zsófia
6. Damu Dóra

férfi kard egyéni:

1. Nagy Pál
5. Nemcsik Zsolt
7.Szilágyi Áron
8. Nagy Zsolt
9. Hollósi Bence
15. Illiász Nikolász

női párbajtőr egyéni:

11. Bohus Sára



Hirdetések