Dobos Sándor, 2018.01.09. | Vízilabda

A Szegedi Vízipóló Suli ellen megnyerte a párharc első felvonását a Vasas SC.

Komjádi-kupa, a nyolc közé jutásért, 1. mérkőzés:

Vasas SC–Szegedi Vízipóló Suli 13-3 (6-1, 1-1, 3-0, 3-1)

Vasas: Dévai – Ladányi Á., Sélley-Rauscher 2, Fazekas G. 1, Bencz 2, Burián 4, Simon H. 1. Csere: Makszim, Hajdu A. 2, Trombitás T. 1, Péter L. Vezetőedző: Plézer János

Szeged: Leposa – Mekkel, Berki, Korbán, Irmes M. 2, Börcsök 1, Fodor R. Csere: Szalai, Zatykó, Mickic, Rácz-Fodor. Vezetőedző: Varga Péter

Gól/emberelőny: 2/5, illetve 0/6
Ötméteresek: 1/2, illetve 1/2
Kipontozódott: Ladányi (27.)

Jó volt ránézni a két csapatra abból a szempontból, hogy igen sok játékos oszlopos tagja a két klub felnőttkeretének, és meghatározó pólósok az OB I-ben.

Csapatunknak igen komoly tervei vannak a Komjádi-kupában (ahol 11 fős keretek mérkőznek egymással), a közvetlen utánpótlás számára kiírt versenysorozatban, amelyet tavaly a Pécs nyert meg. Éppen a stabil OB I-es szereplés alapozhatja meg a várva várt menetelést, és Plézer János csapata el is indult ezen az úton.

Már az első negyedben eldőlt a találkozó sorsa, függetlenül attól, hogy ötgólos hátrányból azért vissza lehet jönni a meccsbe. A Szegednek ez nem sikerült, mert koncentráltan védekezett a csapat, a végül 73 százalékos védési hatékonysággal záró Dévai Kristóf is jól védett a kapuban (ötöst is fogott, igaz, a másik oldalon Leposa Gábor is a meccs második felében). A harmadik negyedben gólt sem kapott a Vasas, ellenben Sélley-Rauscher Domonkos révén egy közel félpályás ejtésgólt is jegyzett.

A mieinknél Burián Gergő volt a legeredményesebb, ő januárban még a Vasast erősíti, így ott lesz a január 20-21-i negyeddöntők során is. Már majdnem ott érezheti magát a Plézer-csapat, persze azért lesz még egy visszavágó is Szegeden, szerdán.

Tíz gólnál nagyobb különbséggel nem szabad kikapni, erre pedig a játékoskeretek alapján jó esélye van a Vasasnak.

Plézer János értékelése:
„A sorsolás pillanatában azt hiszem, egyik csapat sem örült. Az eredmény most nem tükrözi az erőviszonyokat, azért nem volt ez olyan könnyű meccs. Viszont nagyon sokat készültünk rá, december 27-28-29-én is edzettünk. Felkészültünk, és ez látszott, örülök, hogy megfelelő hozzáállással álltunk ki, és tényleg mindenki hozzátette a magáét a mai győzelemhez. A visszavágó más lesz, ez egyértelmű, mi utazunk majd, ami meglátszódhat, ezzel együtt szeretnénk Szegeden is győzni.”

További eredmények:

Ferencváros-Szentes 19-9
Szentes-Szombathely 13-13
Szombathely-Ferencváros 7-15 (továbbjutott a Ferencváros a minitornán)

Eger-Szolnok 21-3
UVSE-Miskolc 11-10
Pécs-Debrecen 15-3
Kaposvár-OSC 22-4

A visszavágókat szerdán rendezik, míg a Honvéd január 11-én rendez minitornát a Honvéd Kölyök és a Tatabánya társaságában, onnan kerül majd ki a nyolcadik továbbjutó.

D.S.


Hirdetések