Dobos Sándor, 2018.01.06. | Kosárlabda

Nem tud veszíteni Faragó Péterrel csapatunk az NB I/B Piros-csoportjában.

NB I/B Piros-csoport, 13. forduló:

Vasas Akadémia – Nyíregyháza Blue Sharks 82-73 (20-18, 22-15, 18-21, 22-19)

Vasas: Moravcsik 8, Kiss B. 9, Boros 13/3, Katona R. 14/9, Andrássy G. 10. Csere: Steier 7/3, Barócsi 11/3, Kozma 2, Sólyom B. 2, Kovács B. 6. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József

A Nyíregyháza legjobb dobói: Stojanovic 28, Bus 21

A legjobb mutatója a Vasas Akadémiának volt a forduló előtt, hiszen 5-0-s győzelmi sorozatot mutatott fel az edzőváltást követően, így elérte az 50 százalékos mérleget. A Bonyhád, a Veszprém, az Oroszlány, a Győri Egyetem és a Honvéd csapatát sikerült korábban legyőzni, ezek közül a listavezető, addig hibátlan Oroszlány elleni idegenbeli siker volt a legértékesebb.


Sorozatban hatodik meccsét nyerte meg a Vasas Akadémia (fotó: Vasas Attila)

Szombaton a dobogó harmadik helyén álló, légióst is foglalkoztató Nyíregyháza látogatott a Sport11 csarnokba, és végül hasonlóan a felsorolt csapatokhoz, a szabolcsi együttes is alulmaradt kiváló formában lévő csapatunkkal szemben.

Visszatért a keretbe Andrássy Géza (nem volt viszont ott Völgyi Márton és Peringer Balázs), neki is volt köszönhető, hogy jól kezdtünk, 5-0-val egészen pontosan, és később is a Vasas irányított, 17-7-nél már tíz volt közte. Nem változott a játék képe a második negyedben sem, 20-20 után ismét elhúztunk a riválistól. A harmadik szakaszban a végül 28 pontig jutó Srdan Stojanovic vezérletével feljött hat pontra a Nyíregyháza, de a Vasas ezúttal is kiváló csapatjátékot mutatott be (tíz játékosunk is szerzett pontot a találkozón), és nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Mindez azt jelenti, hogy a győzelmek számában beértük a 4. helyen álló PVSK-Kronosz Kiadó csapatát, azaz suhanunk felfelé a tabellán, továbbra is.

Legközelebb szerdán, a Békés csapatát fogadjuk, ők jelenleg a 9. helyen állnak a tabellán.

Faragó Péter vezetőedző összegzése:
„A védekezési stratégiánk abszolút mértékben bevált. Olyan védekezési formulát választottunk, amivel az ellenfelünk még nem találkozott. A váltásokkal arra késztettük őket, hogy a magas embereink ellen 1-1-ezzenek kintről. Ez olyan játékhelyzet, amiben még az extra dobóteljesítmény sem biztos, hogy elég a sikerhez, és most is így volt, 50 százalékos mezőnymutatót produkált a Nyíregyháza, de nem tudott győz ni. Támadásban ezzel együtt nem voltunk túl jók, leültünk a nagyjából tízpontos vezetés tudatában, ugyanakkor így is tudtunk annyira koncentrálni, hogy behúzzuk a meccset. Inkább szakmai és védekezésbeli diadal volt ez.”

D.S.


Hirdetések