Dobos Sándor, 2018.01.06. | Jégkorong

A Vasas SC juniorcsapata alaposan kiköszörülte a csorbát, mert a Győr elleni pofon után kiütötte hazai pályán az éllovast.

Erste Bank Young Stars League, 23. forduló, U20-as bajnokság, 12. forduló:

Fehérvár AV19 – Vasas SC 0-6 (0-2, 0-3, 0-1)
Gólszerzők:
Szlama (3.), Varga T. (12.), Varga T. (29.), Bukor (31.), Rózsa (35.), Székely-Mádai G. (60.)

4-0 után kapust cserélt a Fehérvár. Ez egyfajta fordulópont egy-egy mérkőzésen, nyilván jelez valamit.

Nem csoda, hogy valamit reagált a fehérváriak mestere, hiszen a Vasas nagyszerűen használta ki a helyzeteit ezen a délutánon. A hivatalos statisztika szerint 13 lövésből érte el azt az 5 gólt (Varga Tamás kétszer talált be, mellette Szlama Dániel, Bukor Rajmund és Rózsa István volt eredményes), amelyet az első két harmadban szerzett, azért ennél vélhetően valamivel többször próbálkozott.


fotók: Vasas Attila

Mindenesetre álomszerű volt az első két szakasz, több szempontból is. Egyrészt az ellenfél nem más, mint az EBYSL és a magyar bajnokság listavezetője volt. Az osztrák bajnokságban 59 ponttal állt a hazai csapat a forduló előtt, a mieink 46 ponttal bírtak. Az U20-as magyar bajnokságban 33 pontos volt az Ocskay Akadémia, a Vasas SC 27 egységgel állt a második helyen. Vértes Natánék mindössze egyszer kaptak ki ebben a szezonban hazai riválistól, a nagyon veszélyes Debrecen otthonában 7-5-re, emlékezhetünk, ott mi is megégtünk már. Ezen kívül egyetlen Znojmo elleni vereség áll még a Fehérvár neve mellett, az összes többi találkozót (20-at!) megnyerte a társaság.

Lehet ennél jobban értékeltetni, mekkora bravúr volt ötöt vágni a mérkőzés első két harmadában? Nem, illetve annyit még hozzátennénk, hogy csütörtökön a Vasas csapata 6-5-re alulmaradt szétlövés után az EBYSL-ben sereghajtó, jóval gyengébb játékerőt képviselő Győrrel szemben.

Végleg bebizonyosodott tehát, hogy ebben a szezonban is a legerősebb riválisok ellen játszik legjobban U20-as csapatunk, hiszen kétszer is legyőztük már a MAC Budapestet, idegenben vertük a Znojmót is.

Most is helyén volt a szív és az ész is, kellemetlen emléket hagyunk a fehérváriakban, akikkel négy nap múlva ismét találkozunk. Jól működött a csapat, jól védett Garbacz Máté is, Varga Tamás két góllal, Faragó Richárd két gólpasszal zárt, szép sikert aratott a csapat. A végén még egy üres kapus góllal fel is tudtuk tenni a pontot az "i"-re. Bravó!

A fiúk nem fognak unatkozni a következő napokban sem, január 9-én a KMH csapatát fogadják, másnap tehát visszatérnek Fehérvárra (!), egy újabb bajnokira, majd jön a MAC elleni január 14-i meccs, azzal pedig véget ér az alapszakasz.

Ne feledjük, az EBYSL-ben az alapszakasz végén az első három helyen végző csapat automatikusan a rájátszásba kerül, a többiek a még fennmaradó helyekért folytatják a középszakaszban. Ezzel a szombati győzelemmel előztünk, már a 3. helyen állunk, és innentől a saját kezünkben a sorsunk ebben a tekintetben (is).

A születésnapját éppen szombaton ünneplő Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:
„Egyetlen dolog bosszant csak, mégpedig az, hogy ekkora kontraszt tud lenni a csapat játéka között. Ugyanakkor ma is igaz az, amit csütörtökön mondtam: ezt a meccset sem ma nyertük meg, hanem tegnap. Akkorát változott az edzésmunka képe pénteken, hogy a kollégámmal csak egymásra néztünk az edzés végén, és ámultunk. Nem mondom, hogy ma nem voltak szerencsés pillanatai a mérkőzésnek, de úgy érzem, megdolgoztunk a sikerért. A sport általában igazságos, ha valaki odateszi magát és keményen tesz a sikerért, annak befelé pattan a korong. Ha lagymatag a játék, akkor kifelé. A harmadik harmadban egy kicsit felborult a pálya, többet támadott a Fehérvár, de ez várható volt. A srácok tökösek voltak a végén is, helyén volt a szívük emberhátrányban is, végre azt a küzdőszellemet és játékot mutatták, amit szeretnék látni a jövőben is.”

Az EBYSL B csoportjának állása:
1. Fehérvár AV19 59 pont
2. Znojmo 52 pont
3. Vasas SC 49 pont
4. MAC Budapest 48 pont
5. Debrecen 36 pont
6. KMH 29 pont
7. UTE 27 pont
8. Győr 15 pont

D.S.


Hirdetések