Jenkei Dániel, 2018.01.05. | Kézilabda

A közvetlenül mögöttünk álló, sereghajtó Békéscsaba gárdáját fogadjuk vasárnap este az Elektromos-csarnokban.

Eddigi NB I-es kézilabda-beharangozóinkban rendre nálunk kedvezőbb mérleggel bíró csapatok elleni mérkőzéseket vezettünk fel, ez alól azonban kivételt jelent aktuális ellenfelünk, a Békéscsabai Előre NKSE gárdája, amely még nem szerzett pontot a 2017/18-as bajnoki kiírásában.

Ebből kifolyólag a mind kilenc meccsét elvesztő viharsarki lilák csapata az egyetlen, amelyet jelenleg a Vasas megelőz a tabellán, hiszen mi már rendelkezünk egy ponttal, köszönhetően a Kecskemét elleni emlékezetes döntetlennek. A rövid számtanból is egyértelmű: amelyik csapat komolyan gondolja a bennmaradást, annak győznie kell vasárnap este az Elektromos-csarnokban.

A közvetlen előjelek ellentétesek, és bizony nem a mi javunkra billen ez alapján a mérleg. Pados Mónikáék december 30-án, főleg az első félidei kifejezetten gyenge játék miatt, sima vereséget szenvedtek hazai pályán a Budaörs ellen, míg a Békéscsaba mindössze három góllal maradt alul egy parázs hangulatú keleti derbin Debrecenben.

A csabaiaknál a közelmúltban edzőváltás is történt, a fiatal Horváth Roland irányítja a csapatot, amely még a napokban is gazdagodott egy új szerzeménnyel, Giricz Laura a másodosztályú Mosonmagyaróvár gárdájától érkezett kölcsönbe Békéscsabára.

És hogy mi a helyzet piros-kék oldalon? Erről saját szemünkkel, illetve a VasasTV kamerájával győződtünk meg a Népfürdő utcában egy hétközi edzésen.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések