Dobos Sándor, 2018.01.04. | Jégkorong

Kikapott szétlövés után a Vasas juniorcsapata az osztrák bajnokságban sereghajtó Győrtől az év első bajnokiján. 

EBYSL, 22. forduló, U20-as bajnokság, 11. forduló:

Győri NEMAK ETO HC–Vasas SC 6-5 (1-1, 2-2, 2-2, 0-0 – 1-0) - szétlövéssel
Gólszerzők:
Székely (13.), Horváth R. (33.), Fürst (35.), Jancsó (47.), Tamás (50.), Antal (65.), illetve Bukor (17., 40., 60.), Csiki (25.), Szlama (48.),  

Az év egyik legrosszabbul sikerült bajnoki mérkőzése volt a Győr elleni „odavágó” a Vasas Jégcentrumban, hiszen a liga leggyengébb csapata ellen csak nagy szenvedés árán sikerült győznie juniorcsapatunknak, hosszabbítást követőn. Márpedig az ott elvesztegetett pont – mint ahogyan mindegyik – nagyon hiányzik a rájátszásért folytatott küzdelemben az EBYSL-ben.

A mostani játéknapra már 34 pontos különbség volt a két csapat között az osztrák bajnokságban (a magyar bajnokságban 19 ponttal álltunk jobban), ez azonban ezen a napon a gólok számában és a helyzetek kihasználásában nem mutatkozott meg.

Fájó. Már csak azért is, mert az évet remek győzelemmel zártuk alig két hete a MAC elleni győzelem alkalmával, a mezőny egyik legerősebb csapatát verve.

S azért is bosszantó a csütörtöki botlás, mert jóval bővebb kerettel állt ki csapatunk riválisánál.

Mindössze egyszer vezetett csapatunk, Csiki Attila jóvoltából sikerült fordítanunk a második harmad első felében, de a szakasz derekán alig két perc alatt újra a Győrnél volt az előny.

Bukor Rajmund mentette meg a Vasast többször ezen a kora délutáni meccsen, hiszen a második harmad végén, 41 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd a találkozó utolsó pillanatában, 59:57-nél lőtte az egyenlítőtalálatot.

Csakhogy ez sovány vigaszt jelentett (1 pontot azért mégis), merthogy miután a hosszabbításban nem született gól, jöhetett a szétlövés, amelyben jobb volt a lelkes hazai csapat, Antal Hunoré volt a kegyelemdöfés – a Győr mindössze negyedik sikerét aratta a bajnokságban.

A szombati, Fehérvár elleni csúcsrangadó előtt ez az eredmény semmiképp sem jó előjel, de ettől még nagyon várjuk azt a meccset, hiszen gyorsan ki kell javítani a botlást.

Ladányi Balázs vezetőedző röviden értékelt:
"Ezt a meccset nem ma vesztettük el, a vereség oka az a mentalitás, amit tegnapról magunkkal hoztunk. Fejben dőlt el, és a végén még az egy pontnak is örülhettünk..."

Az EBYSL B csoportjának állása:

1. Ifj. Ocskay Gábor Akadémia 59 pont
2. Znojmo (cseh) 52 pont
3. MAC Budapest 48 pont
4. Vasas SC 46 pont
5. Debrecen 36 pont
6. Hokiklub Budapest 29 pont
7. UTE 27 pont
8. Győr 15 pont

Az U20-as magyar bajnokság állása:

1. ifj. Ocskay Gábor Akadémia 30 pont 
2. Vasas SC 27 pont
3. MAC Budapest 21 pont
4. Debrecen 21 pont
5. KMH 16 pont
6. UTE 16 pont
7. Győr 9 pont
8. Pesterzsébet 4 pont
 

D.S.


Hirdetések