Dobos Sándor, 2018.01.04. | Jégkorong

Szakosztályunk is képviselteti magát a divízió I/A-s világbajnokságra készülő nemzeti csapatban, nem is akármilyen módon.

A magyar női U18-as válogatott és a csapatot irányító szakmai stáb tagjai az év első napján csomagoltak, és meg sem álltak az olaszországi Roanáig. A kistelepülés pár kilométerre fekszik Asiagótól, ahol fontos dolgok történnek majd január 8-tól. A lányok nem a híres helyi sajtot mentek kóstolgatni és nem is a közeli síparadicsomba igyekeztek, hanem egy edzőtáborba, méghozzá a divízió I/A-s világbajnokságot közvetlenül megelőző edzőtáborba.


Fotó: Magyar Jégkorong Szövetség

A Vasas SC jégkorong-szakosztálya számára örömteli, hogy a magyar válogatottba két játékost is adunk, Mayer Fruzsinát és Stróbl Larát, míg a szakmai stábban Székely-Mádai László is helyet kapott, ő a nemzeti csapat egyik edzője.

„Még a nyáron merült fel a gondolata annak, hogy feladataim lehetnek a válogatottnál, aztán folytak az egyeztetések, és elvállaltam a munkát. Előtte természetesen egyeztettem a Vasassal és a sulival is, ahol tanítok, hogy tudnak-e nélkülözni január elején, mégiscsak egy hosszabb túráról van most szó. Örülök, hogy itt vagyok, élvezem a munkát, már van egy kis fáradtság is a lányoknál, kemény a munka, sok a feladat még a vb kezdetéig” – mondta Székely-Mádai László, serdülőcsapatunk másodedzője, a juniorok korábbi mestere.

„Nem lehet és nem is kell összehasonlítani egy lányokból álló csapatot a fiúkkal. Nem találgatunk, nem jósolgatunk, de mindenképpen szeretnénk meglepetést okozni. Elég vegyes a csapat, már ami a korosztályokat illeti, hiszen van 2000-es születésű játékosunk is. Mind Stróbl Lara, mind Mayer Fruzsina alapember a válogatottban, Fruzsi történetesen a csapatkapitány most éppen” – tette hozzá a szakember.

A lányok hétfőn játsszák első mérkőzésüket a szlovákokkal.

A magyar válogatott kerete:

Maruyama Yumi (FTC), Tóth Zsófia (FTC) – kapusok

Faggyas Lilla (HC Torino), Gaitz Hanna (KMH), Kreisz Emma (MAC), Mayer Fruzsina (Vasas), Preisinger Dorka (KMH), Fecske Maja (ifj. Ocskay Gábor Akadémia), Sándor-Székely Katinka (Győr), Lázár Csenge (FTC), Cselényi Viktória (KMH), Horváth Dominika (KMH), Horváth Imola (ifj. Ocskay Gábor Akadémia), Kerekes Kármen (KMH), Puskás Noémi (KMH), Seregély Míra (MAC), Sőléd Orsolya (FTC), Stróbl Lara (Vasas), Szamosfalvi Petra (KMH), Szick Dorka (KMH) – mezőnyjátékosok

A szakmai stáb:

Buzás Norbert szövetségi kapitány, Kis András megbízott szövetségi kapitány, Székely-Mádai László edző, Fodor Zoltán edző, Budai Krisztián kapusedző, Gallyas Gabriella rehabilitációs edző, Kozák Attila erőnléti edző, Medgyes László felszerelés-menedzser, Jasó Judit csapatvezető, dr. Kolbenheyer Zsuzsanna általános alelnök (női szakág)

Női U18-as divízió I/A csoportos világbajnokság, menetrend:

Január 8., hétfő, 14:00: Magyarország–Szlovákia
Január 9., kedd, 17:00: Magyarország–Japán
Január 11., csütörtök, 20:30: Magyarország–Olaszország
Január 12., péntek, 17:00: Magyarország–Ausztria
Január 14., vasárnap, 13:30 Magyarország–Norvégia

D.S.


Hirdetések