Dobos Sándor, 2018.01.03. | Jégkorong

Az első olyan teljes év következik a Vasas jégkorongozói számára, amikor saját pályán szerepelhetnek a csapataik.

Tartalmas és sikerekben is gazdag év zárult le a Vasas jégkorong-szakosztálya számára, és nem kevésbé izgalmas kezdődött el. Tovább halad a klubvezetés a megkezdett úton, amelynek újabb mérföldköve lehet a felnőttcsapat versenyeztetése.

Szuper Levente szakosztály-igazgatóhoz három kérdést intéztünk a naptári év fordulóján, legelőször arra voltunk kíváncsiak, mi volt a legemlékezetesebb pillanat 2017-ben a Vasas jégkorongozói számára.

„Szinte minden egyes nap az volt, onnantól kezdve, hogy elkezdtük az új szezont, ismét csak nagy reményekkel. A legnagyobb előrelépés viszont egyértelműen az, hogy végre valahára van saját pályánk, a Vasas Jégcentrumban végleges otthonra leltünk. Ez függetlenül attól, hogy a Jégpalotát is az otthonunknak tekintettük, most viszont hosszú távon, a piros-kékben pompázó Vasas Jégcentrum szolgálja a klubunkat. Mindezért nagy köszönet jár a kormányzatnak, a Vasas SC vezetőségének, élén Markovits László elnök úrral, és minden munkatársnak, aki közreműködött a létesítmény átvételében.”

A nagy lépcsőfokot tehát átléptük, mi lehet a következő, már 2018-ban?

„Kicsit még mi is kapkodjuk a fejünket, mert ez a tulajdonosváltás nem az általában megszokott módon történt, ehelyett elég gyorsan, egy teljes esztendő sem kellett hozzá. Nekünk is meg kell fogalmazni az újabb és újabb lépcsőfokokat, hogyan fejlődjünk tovább, hogyan teremtsük meg az előrelépés feltételeit. Nem titok az, hogy felnőttcsapatot szeretnénk indítani a közeljövőben, és ebben segítheti minket az, hogy egy elég nagy és vonzó „csomagunk” van. A Vasas Jégcentrumban működő center- és edzőpályával, azzal a rengeteg lehetőséggel, amit a létesítmény kínál, és persze a rengeteg gyerekkel, stábbal, valamint egy igen erős hátországgal, mint a Vasas SC, nos, mindezekkel csak felfelé ívelhet a pályánk. Nagyon kell azonban figyelnünk, vigyáznunk, reálisan és koordináltan kell dolgoznunk, kis lépésekkel haladnunk ezen az úton. Célkeresztben a felnőttcsapat elindítása, ez tény, ezen dolgozunk nap mint nap. Reméljük, a munka gyümölcse hamarosan beérik.”

Arra is kíváncsiak voltunk, a civil életben mi volt Szuper Levente számára a legizgalmasabb történés a mögöttünk hagyott évben, és a válaszából kiderül, egy másik nagy-nagy lépés is megtörtént a Vasas- és Szuper-családban.

„A gyermekeim jégre léptek, igaz, kislányom már korábban megismerkedett vele, hivatalosan viszont most kezdett el jégtáncozni járni. Kisfiam, Barnabás a hokival ismerkedik, és az év végén odáig jutottunk, hogy elkezdte rágni a fülemet, hadd álljon be a kapuba. Szóval szereztünk is egy kapusfelszerelést, és megtörtént a debütálás.”

Egy másik Szuper is tehát a kapuban, az első mérkőzések pedig már a spájzban: juniorcsapatunk csütörtökön, január 4-én Győrben játszik bajnokit, majd szombaton, 6-án következik a Fehérvár elleni idegenbeli rangadó.

D.S.


Hirdetések