Dobos Sándor, 2017.12.22. | Kosárlabda

Faragó Péter csapata újabb meccset nyert, ezzel továbbra is 100 százalékos a Vasas Akadémia új edzőjével.

NB I/B, Piros-csoport, 12. forduló:

Vasas Akadémia–Budapesti Honvéd 80-70 (19-16, 17-12, 25-18, 19-24)
Vezette:
Válé, Lövei, Horváth Cs.

Vasas Akadémia: Moravcsik 9, Katona R. 18/9, Boros 13, Kiss 14, Völgyi 4. Csere: Sólyom 9/9, Barócsi 4, Kozma -, Kovács 3, Steier -, Bencsik 3/3, Csík 3/3. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József

A bajnokságban sorrendben a Bonyhád, a Veszprém, az Oroszlány és a Győr csapatát verte meg a Vasas Akadémia, parádés sorozat ez, nem véletlen, hogy a gyengébb szezonkezdet után már a felsőházi rájátszást érő pozíciók megszerzése válik reálissá.

Faragó Péter vezetőedző nemrég azt mondta, a cél, hogy a csapat először érje el az 50 százalékos mérleget, és az ezért folyó roham véget is ért csütörtökön, hiszen úgymond 1-6-ról egyenlítettünk! Sorozatban ötödik mérkőzését nyerte meg a csapat, ezúttal a Hepp-kupában már legyőzött Honvéd volt a szenvedő alany.

Andrássy Géza mellett ezúttal Peringer Balázs sem lehetett ott a csapatban, a Győr elleni győztes kosarat szerző Völgyi Márton pedig sérülten vállalta a játékot.

Végig vezetett lényegében a Vasas, ezúttal nem voltak akkora hullámok a játékban, mint a legutóbbi bajnokin. A végén a 2000-es születésű Bencsik Barnabás is pontot szerzett (rögvest hármat, ezek voltak első pontjai a bajnokságban), de több fiatal, így Kiss Barnabás vagy Sólyom Botond is kiválóan játszott ezen a mérkőzésen.

A karácsonyt tehát már rájátszást érő pozícióban tölti a Vasas, a következő bajnoki január 6-án lesz, akkor a harmadik Nyíregyháza érkezik Budapestre.

Boros Márk értékelése:

"Fővárosi rangadó, aminek a megnyerésével utolérhetjük magunkat 6-6-nál, a vártnál sokkal hamarabb. Mondanom sem kell, ez a két dolog mekkora motivációt jelentett a meccs előtt. Szerencsére mindenki átérezte a mérkőzés súlyát. Nem görcsöltünk, játszottuk a saját játékunkat. Az első félidőben nem nagyon találtuk a ritmust, de a második félidőre ez összeállt egy hosszabb időszakra, amivel sikerült eldönteni a találkozót. A padról érkezők is extra energiákat tudtak hozni a pályára. Örülök, hogy másfél hónap alatt ilyen irányba tudtuk fordítani a szezonunkat. Most kell egy lapáttal rátenni, még Katona Robival egy ideig fent szeretnénk hagyni a győzelmiszériás bajuszunkat." 

D.S.


Hirdetések