Dobos Sándor, 2017.12.19. | Jégkorong

Hoffmann Attila U12-es csapata egy igen erős nemzetközi tornán tesztelte magát, a szakember elégedett.

A 2007-es születésű gyerekek vettek részt a losonci nemzetközi tornán, azaz az U12-es korosztály fiatalabbik évfolyama, benne több olyan játékossal, akik a Vasas „B” csapatában szerepelnek a mindennapokban.

Hoffmann Attila edző foglalta össze, milyen élmények érték őt, a gyerekeket és a szülőket a szlovák tornán.

„A nyolccsapatos tornán a hatodik helyen zártunk, ugyanakkor minden olyan előzetes célt, amelyet megfogalmaztam, sikerült teljesíteni, sőt, túl is szárnyalni a gyerekeknek. A fő cél az volt, hogy felmérjem, egy erős nemzetközi tornán mire képesek a gyerekek. Tényleg rangos volt a torna, talán az UTE lógott egy kicsit ki a mezőnyből. A játékosaink idehaza hetente általában egy mérkőzést játszanak, most viszont megtapasztalhatták, mi az a sorozatterhelés, hogyan kell ehhez alkalmazkodni. Három nap alatt hat mérkőzést játszottunk úgy, hogy a második napon hármat, így nem volt lehetőség sokat gondolkodni, és felkészülni sem úgy, ahogyan az általában szokott zajlani. Most egy új szituációt ismertek meg a gyerekek. Szerettem volna, ha a csapategység, a csapattá formálás terén is előrelépünk, és mondhatom, hogy ez rendkívül jól sikerült. A társaság egyik része az „A”, a másik a „B” csapat tagja, az edzéseken kívül mérkőzésen nem szoktak találkozni egymással, most viszont együtt kellett bizonyítaniuk. Ez maximálisan sikerült, ami azért tölt el örömmel, mert jövőre ők alkotják majd az U12-es „A” csapatunk gerincét. A hatodik helyünk értékét növeli az is, hogy a későbbi harmadik helyezett ellen 3-3-as döntetlen játszottunk, valamint az egyik döntős csapat ellen félmérkőzésig 0-0 volt az állás. A többi mérkőzés sem volt rossz, egyetlen kivételével 2-3 gólon tartottuk az erős riválisokat” – tudtuk meg a szakembertől.

„Szakmailag is elégedett vagyok, de igaz ez az egész szezonra. Ahogyan a Fehérvár elleni mérkőzésen, amelyet sikerült megnyernünk, úgy Losoncon, az 5. helyért vívandó párharcért folyó meccsen is olyan energia és öröm szabadult fel a gyerekekből, amit nehezen lehet szavakkal leírni, mindenesetre ezt nagyon jó érzés kívülről megélni, látni, tapasztalni. Ezek a katarzisok megerősítik a játékosok hitét abban, hogy igenis érdemes edzeni, gyakorolni, mert szorgalommal sok mindent el lehet érni. Nagyon összetartó közösség a Vasas U12-es korosztálya, biztos vagyok benne, hogy a jövőben számolni kell vele, talán már jövőre is. Nagyon örültünk a szülők segítségének, rengetegen szurkoltak a helyszínen. Külön öröm, hogy annak ellenére ment, küzdött és hajtott a csapat, hogy az utolsó két mérkőzésen egy kulcsjátékosunk nem játszott, a végén pedig többen is egy lázas, hasmenéses megbetegedés miatt maradtak ki. Alig tudtunk kiállni az 5. helyért, de így is csak 2-0-ra maradtunk alul, hosszú ideig csak 1-0-ra vezetett az ellenfél. Ez mind-mind a csapat erejét, összetartását és lelkesedését bizonyítja. Sok apró öröm ért bennünket, ami mind a gyerekek motivációját erősíti” – összegzett Hoffmann Attila vezetőedző.

A losonci tornán résztvevő játékosok:

Chlepkó Ágoston, Chlepkó Zsófia, Décsey Barnabás, Hajas Bence, Hava Dániel, Tóth Boglárka, Hiezl Martin Alex, Karó Levente, Kiss Patrik, Kórik Marcell, Mozolai Berta Bora, Néhrer András, Papp Zsolt, Pásztor Flóra, Rozsmann Sámuel, Stiedl Mátyás, Szirony-Kiss Benedek, Szivák Gergő, Zsömbölyi Ákos

D.S.


Hirdetések