Dobos Sándor, 2017.12.15. | Kosárlabda

Sorozatban negyedik bajnoki mérkőzését nyerte meg a Vasas Akadémia, egy utolsó pillanatban szerzett kosárral.

NB I/B, Piros-csoport, 11. forduló:

Vasas Akadémia–Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 80-79 (21-16, 21-20, 22-22, 16-21)

Vasas: Völgyi 10, Moravcsik 11, Kiss B. 10, Boros 15/6, Katona R. 11/9. Csere: Steier 4, Kovács B. 4, Barócsi 10, Peringer 4, Sólyom, Kozma. Vezetőedző: Faragó Péter. Edző: Lekli József

Győr: Puszta 13/6, Ruják 19/6, Gáll 6/3, Gombás 6/6, Horváth Á. 4. Csere: Csaba 8, Geiger, Nárai 21/9, Nagy T. 2.

A Bonyhád és a listavezető, veretlen Oroszlány elleni idegenbeli és a Veszprém elleni hazai győzelem után már-már kötelező győzelemként tekintett a magunkfajta elfogult szurkoló a Győr elleni találkozóra, de hát a helyzet nem ilyen egyszerű.

Faragó Péter is hangsúlyozta, hogy miután belekerült a győzelmi spirálba a társaság az edzőváltást követően, egy magasabb szintre helyezte a lécet, ráadásul innentől mindenki szívesen elkapná csapatunkat.


Fotók: Vasas Attila

Jól kezdtünk, vezettünk a mérkőzés elején és lényegében a meccs nagy részében is (azért a második negyedben volt egy rövid vendégelőny). Ha nem is tudott elhúzni igazán a Vasas – bár egyszer volt 12 pont is a különbség – haladt a győzelem felé a hibák ellenére is. Egy idő után azonban túl sok volt ez a hiba, és a Győr belelkesült, ráadásul sokkal jobban szórták a triplákat, aminek következtében átvették a vezetést a negyedik negyedben!

Sőt, 3:45-tel a vége előtt már 74-68-ra ők mentek, azaz 6 pontos előnyt dolgoztak ki. Időt is kellett kérnie Faragó Péternek, és a mieink innentől kezdve védekezésben feljavultak és a támadásokat is sikerült befejezni. Katona Róbert, Steier Bence, Völgyi Márton és Kiss Barnabás 2-2 pontjával 76-74-re fordítottunk. Ruják Bence reagált erre, duplájával egyenlített és még egy büntetőt is dobhatott, amivel egy ponttal megint a Győr volt előrébb. Boros Márk tempója következett (78-77), de Völgyi faultja után Ruják kettőt dobhatott, és fél perccel a vége előtt – mivel mindkettő bement – a vendégek elkezdhettek egy kicsit örülni.

Egy támadása maradt a Vasasnak, és bár Moravcsik Ádám próbálkozását blokkolták, Völgyi leszedte a lepattanót és feltette a labdát, ami be is esett a kosárba – hatalmas végjáték után győzött csapatunk.

A Vasas Akadémia sorozatban negyedik bajnoki mérkőzését nyerte meg, ezzel már majdnem egálban áll (5 győzelem, 6 vereség), és tovább kúszik felfelé a tabellán.

Faragó Péter vezetőedző összegzése:

„Mérges vagyok egy kicsit. Bosszantott, hogy nagyon sok helyzetet kihagytunk, főleg közelről, védekezésünk sem működött igazán. 12 pontos előnyünknél hiányzott belőlünk az a gyilkos ösztön, amivel lezárhattuk volna a mérkőzést. Azt hittük, hogy kevesebbet is elég beletenni a mérkőzésbe, főleg védekezésben. Későn eszméltünk és 3:47-tel a vége előtt hat pont volt oda, időt is kértem, majd védekezést váltottunk. Minden labdás elzárást elváltottunk ezek után, és mondtam a srácoknak, nem rögtön kell megnyerni a meccset, van még erre időnk. A következő öt labdabirtoklásunkból ezután négy kosárral végződött, ők pedig nem tudtak kosarat dobni. A végén Völgyi Marci jókor volt jó helyen, neki ez a sajátossága. Összességében kis szerencsével, de a meccs alapján talán nem véletlenül nyertük meg a találkozót.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések