Dobos Sándor, 2017.12.15. | Jégkorong

Horváth András vezeti az U15-ös csapatot, Székely Csaba a kapusedző, emellett a friss keretbe klubunk is delegál játékost!

A Magyar Jégkorong Szövetség weboldalán jelent meg az U15-ös nemzeti együttes friss kerete, a srácok Poprádra utaznak majd az év végén egy nemzetközi tornára.

Horváth Andrást, a Vasas SC ificsapatának vezetőedzőjét kérdeztük, ő augusztus óta dolgozik vezetőedzőként a legfiatalabbakat tömörítő válogatottnál.


Fotó: MJSZ

„Volt már három összetartás korábban a srácoknak, most a poprádi nemzetközi tornára hirdettünk egy keretet ezek alapján, ugyanakkor nem tudom feltétlenül azt mondani, hogy 100 százalékosan ez a legerősebb keret. Most megnézzük, ők mire képesek ebben az új helyzetben, januárban pedig lesz egy másik összetartás, oda olyan játékosokat is hívunk, akiket eddig nem láttunk, és a februári találkozónk is más lesz egy kicsit, igyekszünk minél több játékosnak megadni a lehetőséget a bizonyításra. Áprilisban lesz egy nagyon komoly nemzetközi torna, amelyen minden évben részt vesz a korosztály. Most Rigában lesz, oda szeretnénk egy erős 22-23 fős kerettel, a legjobbakkal kiutazni. Nagyon fontos, hogy a gyerekek átérezzék, milyen az, amikor felveszik a magyar válogatott mezét, milyen az, amikor Magyarországért lépnek jégre jó körülmények között, jó ellenfelekkel szemben.”

Horváth András elmondta, nem kivételezhet a Vasas-játékosaival, nem is teszi meg, az edzőkollégák ajánlásai alapján adja meg azoknak a lehetőséget, akik erre rászolgálnak. Most Károly Róbert Nikolasz van ott egyedüliként az utazókeretben (Mozolai Bende Brúnó tartalék), de a későbbiekben másoknak is lehet esélye arra, hogy meghívást kapjanak az összetartásra.

A poprádi torna programja:

December 27.: Magyarország-Ausztria 14:30
December 28.: Magyarország-Vitkovice 7:30
December 28.: Magyarország–Szlovákia Red 17:45
December 29.: Magyarország–Szlovákia Blue 11:15
December 29.: Magyarország-Poprád 15:45

A magyar válogatott kerete:

Antek Tamás, Oláh Dávid, Remete Gergő – kapusok

Balázsi Márton, Farkas Bence, Fülöp Bence, Hadobás Zétény, Kókai Máté, Lászlóffy Botond, Molnár Gergő, Szabó Kornél, Ambrus Csongor, Antal Norbert Bendegúz, Auer Olivér, Bartók András, Fodor Balázs, Károly Róbert Nikolász, Keceli-Mészáros Mátyás, Kudron Kristóf, Matusek Gergely, Nyergesi Dominik, Tamási László, Zelevics Gergő

Tartalékok: Papp Áron (kapus), Santa Williem, Szabó Bálint, Birkás Dominik, Révász Botond, Mozolai Bende Brúnó, Nádor Kristóf

A stáb tagjai: Horváth András vezetőedző, Zalavári Bence segédedző, Galsi Péter segédedző, Székely Csaba kapusedző, Sarkadi Csaba fizioterapeuta


Hirdetések