Dobos Sándor, 2017.12.14. | Jégkorong

A Vasas SC U12-es korosztálya pályán kívül és a jégpályán is példát mutatott a napokban.

Sok-sok öröm érte a srácokat mostanság, merthogy előbb vasárnap kiváló játékkal 5-3-ra megverték a Fehérvár csapatát a Vasas Jégcentrumban, majd kedden ajándékoztak, a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán.

Hoffmann Attila edző foglalta össze az immár hagyományos jótékonysági akciójuk idei történéseit, és persze megkérdeztük arról, hogy állnak most a gyerekek a bajnokságban.

„Tavaly is gyűjtöttünk ajándékokat a gyermekklinika számára, szerettem volna, ha nem szakad meg ez a kezdeményezés, és jól döntöttünk, mert ahogyan tavaly, idén is nagy sikere volt csapaton belül. Sok ajándék gyűlt össze, volt mit kiosztani a beteg gyerekeknek. Nyolc játékosunkkal vittük el a dobozokat kedden a helyszínre, nyilván arra nincs lehetőség, hogy a majd’ 50 hokis egyszerre ott legyen. Jól sikerült az akció, és nagy örömmel tölt el, hogy pozitív élményekben gazdag időszakon vagyunk most túl. A szezon előtt az volt a célunk, hogy a bajnokság második szakaszában már inkább felvegyük a versenyt a nagyon erős mezőny élcsapataival, és vasárnap erre mutattunk példát.

Az egyik legerősebb társaság, a Fehérvár jött hozzánk, ők idegenben négy-öt góllal megvertek bennünket, most viszont tényleg gyönyörű játékkal sikerült visszavágni. Bár az eredményt hivatalosan nem számolják a bajnokságban, természetesen mi nyilvántartjuk. A gyerekek nagyon felszívták magukat, összeszedetten játszottak, kiváló egyéni és kapusteljesítmények mellett az első perctől kezdve mi irányítottunk, és végül 5-3-ra sikerült megverni a Volánt. Nagy volt az öröm, remélem, hogy a folytatásban is sikerül tartani egy szintet, biztos, hogy ez a győzelem most nagy önbizalmat ad a srácoknak.”

Az U12-es csapat a hétvégén Losoncra utazik egy nyolccsapatos nemzetközi tornára, ott fejlődhetnek tovább a játékosok.

D.S.


Hirdetések