Dobos Sándor, 2017.12.13. | Jégkorong

A Vasas juniorcsapata 9-3-as vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikáktól a Magyar Kupa-selejtezők utolsó körében.

Magyar Kupa, selejtező, 7. forduló:

Dunaújvárosi Acélbikák–Vasas SC 9-3 (2-1, 4-1, 3-1)
Gólszerzők
: Becze (3., 40., 41., 48., 55.), Izacky (12., 27.), Tanka (33.), Silló (35.), illetve Kováts (17.), Bálint (36.), Makovics (44.)  

Hét nagyon kemény és nagyon hasznos meccs, más tempóban, más ritmusban, a távolabbi célok érdekében. Ez volt lényegében a szakmai indoka és mozgatórugója annak, hogy a Vasas SC U20-as együttese benevezett a felnőtt Magyar Kupa selejtezőibe.

A srácok megtapasztalhatták az elmúlt hónapokban, hogy milyen is az igazi felnőtthoki, ahol nemcsak a tempó nagy, hanem a koncentráció is kitart végig – már, ha egy profi csapat komolyan veszi magát és az ellenfelet. A legtöbben komolyan vették a Vasast, ez nagyobb arányú vereségeket eredményezett, de Ladányi Balázs és Revák Zoltán hangsúlyozta többször is, itt nem az eredményekre figyelnek majd.

Az más kérdés, hogy egy magára valamit is adó játékos győzni szeretne, megrángatni az oroszlánok bajszát, ez olykor-olykor sikerült a mieinknek (például a Ferencváros vagy KMH Budapest ellen). Szerdán is voltak jó pillanatai a csapatnak, de mint ahogyan a vezetőedző említette, egy keményebb fizikális megterhelés éri a napokban a srácokat, így bravúr lett volna egy szerényebb arányú vereség elérése.

A vége hatgólos vereség. A csapat legközelebb a MAC ellen játszik bajnoki rangadót, december 23-án, a Vasas Jégcentrumban.

Ladányi Balázs vezetőedző értékelése:

„Az első harmad végén még úgy gondoltam, hogy megúszhatjuk a nagyobb arányú vereséget, de aztán mégsem így történt. Kijött a jégen az, hogy óriási a különbség egy felnőtt és egy juniorcsapat között, főleg úgy – és ez egyáltalán nem kifogás –, hogy mi egy alapozás kellős közepén járunk. Meg akkor, ha tudjuk, hogy a Dunaújváros az Erste Liga egyik topcsapata. Ettől függetlenül sok jó dolgot láttunk a srácoktól, ezekre kell majd építeni a folytatásban, már a bajnokságban.”

A Vasas SC eredményei a Magyar Kupa-selejtezőben:

Vasas SC–Fehérvári Titánok 0-13
KMH Budapest–Vasas SC 4-2
Vasas SC–DVTK Jegesmedvék 1-8
Vasas SC–UTE 1-4
Ferencváros–Vasas SC 7-4
Vasas SC–MAC Budapest 0-10
Dunaújvárosi Acélbikák–Vasas SC 9-3

D.S.


Hirdetések