Dobos Sándor, 2017.12.13. | Birkózás

A Vasas SC a negyedik helyen zárt a diák csapatbajnokság egri döntőjében, ahová már eljutni is kellemes meglepetés volt.

A 2005-ös, 2006-os és 2007-es születésű gyerekek alkották a diák csapatbajnokság döntőjének küldöttségeit, a fiatalabb diák kategória két évét és az idősebb korosztály első évét jelenti mindez.


A felvétel még a területi döntőn készült

Wöller Ákos, a Vasas edzője foglalta össze az Egerben történteket.

„Már az is jó eredménynek számított, hogy továbbléptünk a területi selejtezőből az országos döntőbe, hiszen két legjobb versenyzőnk, Arsenkaev Musa és testvére Ahmed sem lehetett ott velünk, hiszen bár Magyarországon születtek, még mindig nem magyar állampolgárok. Kizárólag a diákolimpián indulhatnak, mindenesetre nélkülük is sikerült kvalifikálni a döntőbe. Azért is örömteli ez, mert ezek a gyerekek mindössze négy hónapja birkóznak szabadfogásban, ennyi idejük volt ebben a szakágban rutint szerezni. Szerencsés volt a sorsolásunk Egerben, mert a háromfős csoportba kerültünk. A területi döntőt megnyerő, így kiemelt Soltvadkertet 42-11-re, a Kaposvárt pedig 38-12-re sikerült legyőzni, így jutottunk a legjobb hat közé, ahol két hármas csoportot alakítottak ki. Sajnos, a Ferencváros meggyőző volt ellenünk, 33-17-re nyertek, a Szombathelyi Haladást viszont sikerült 29-23-ra felülmúlnunk. A csoport második helyén zártunk, így a bronzéremért küzdhettünk. A Dorog – látni kell – még előrébb jár, mint mi, 34-18-ra nyert ellenünk. Úgy gondolom viszont, hogy ha ez a társaság együtt marad és Musáék is csatlakozhatnak a csapathoz, két év múlva jó eséllyel akár az aranyéremért is küzdhet a serdülők között.”

Wöller Ákos elmondta, összesen 13 versenyző képviselte a Vasast a diák csapat országos bajnokság döntőjében, amelyet egyébként a Ferencváros nyert az ESMTK előtt.

D.S.  


Hirdetések