2007.12.08. | Ökölvívás
Óriási érdeklődés mellett - a hajdúsámsoni iskola aulájában - rendezték meg az idei ökölvívó magyar bajnokságot. A két egyéni bajnoki címünk mellett, az egyesületi pontversenyt is a Vasas bokszolói nyerték

A szombati döntők krónikája Vasas szemszögből:

51 kg-ban körmérkőzésen döntötte el ahárom induló a bajnoki cím sorsát. Szalay Gergely egyszer győzött, egyszer kikapott, ezzel a teljesítményével ezüstérmet szerzett. 

A 60 kg-s döntőben a hazaiak kedvence Varga Miklós, látványos fölénnyel verte Görbics Gábort (26-9), ez újabb ezüstöt jelentett.

Talán az egész bajnokság talán legizgalmasabb mérkőzésének ígérkezett, a 64 kg-osok döntője, hiszen  a 2003-ban vb-bronzot szerzett  Káté Gyula szállt ringbe  junior világbajnokunk,  Bacskai Balázs ellen. Sajnos ma este Balázs nem tudta valóra váltani előzetes ígéreteit és sima meccsen, 24-5 arányban alulmaradt, így ő is a dobogó második fokára állhat fel.

Ezután lépett szorítóba 69 kg-ban Harcsa Norbert, aki a nap leggyorsabb győzelmét aratta, miután alig fél perccel a kezdés után egy balhoroggal megrendítette Rafael Lászlót, s a mérkőzésvezető beszüntette a találkozót.

Egy kategóriával feljebb  a kőszegi Szili István, végig vezetve biztos győzelmet aratott Régi Dániel ellen (18-13), ez is ezüstérem.

A 91 kilósok között sem született meglepetés: Darmos József különösebb megerőltetés nélkül győzte le Bognár Gábort (14-5) és szerezte meg második aranyérmünket.


Hirdetések