Jenkei Dániel, 2017.12.08. | Ökölvívás

Harcsa Zoltán és Kozák László is magyar bajnok lett a Vasas-Süllős színeiben.

Teljes teltház fogadta a finalista ökölvívókat péntek este a Madárfészek Akadémián, a döntők során az első vasasos érdekelt Fodor Milán volt, aki címvédőként lépett ringbe 64 kg-ban. Mint később kiderült, ez a meccs kavarta a legnagyobb port, a mi fiunk ugyanis hatalmas csatát vívott a nyíregyházi Kovács Richárddal. A harmadik menetben úgy tűnt, Fodor felé billen a mérleg, ő bírta jobban erővel, többet ütött az utolsó percekben, és ennek megfelelően győztesként ünnepelte magát. A bírák azonban máshogy látták, egyhangú ponzotással Kovácsot hozták ki győztesnek, így Fodor Milánnak meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Kozák László nem járt így 69 kg-ban, végig kirobbanó formában bokszolt KSI-s ellenfelével szemben, uralta a meneteket, így ebben az esetben nem lehetett kérdéses, hogy ő lesz a magyar bajnok.

És ekkor már tudtuk, hogy két bajnoki címet szerez a Vasas-Süllős, hiszen 75 kg-ban két piros-kék bokszoló, Harcsa Zoltán és Hegyi Barnabás vívták a finálét. Ami bizony igen rövidre sikeredett, az olimpikon Harcsa még húsz másodpercet sem engedélyezett Hegyinek, és rögtön az első ütéséből padlóra küldte.


Fotók: Vasas Attila

Soha rosszabb bajnokságot, a Vasas-Süllős ismét kiemelkedő eredményességgel zárta a küzdelmeke, és 2014 óta zsinórban negyedszer lett a legeredményesebb egyesület.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések