Dobos Sándor, 2017.12.04. | Evezés

A Margitszigeten úsztak, futottak és egrométeres evezőpadon teljesítettek az utánpótlás legjobbjai.

A Danubius Nemzeti Hajós Egylet rendezte meg a Magyar Evezős Szövetség idei regionális evezőstriatlon-versenyének budapesti állomását, méghozzá a Margitszigeten, az új evezősházában, az egykori Honvéd-csónakházban.

A december 3-i hűvös, de napsütéses idő feladta a leckét a résztvevőknek a versenyen, amely a téli alapozás kezdetét segíti leginkább az utánpótlás versenyzőinknek. Több mint százan indultak 12 és 18 év között, fiúk és lányok egyaránt.

De mit is jelentett valójában az evezős triatlon ezen a napon?

Nos, egy Concept2 ergométeres szobaevezőpadon 2000 métert kellett evezni, egy Margitsziget-kört kellett futni (ez 5200 métert jelent), és 400 méter úszás is szerepelt a programban, az összidő alapján kaptak a győztesek érmet és kupát, a helyezettek pedig érmet. 

A Vasas utánpótlás leány versenyzői alaposan kitettek magukért: a 12 éves és fiatalabb kategóriában a 11 éves Elekes Zsófi aranyérmet és kupát, a szintén 11 éves Insperger Anna (élete első evezős versenyén) bronzérmet nyert, és ugyancsak bronzérmes lett a 14 éves Németh Flóra. Jó eredményeket értek el a MEC-Vasas serdülő újonc-, illetve a Regatta Club-Soroksár (a MEC sportiskolája) utánpótlás fiai, s bár nem lettek helyezettek, igazolták, hogy a felkészülésük a 2018-as versenyszezonra jó úton jár.


A 12 éves és fiatalabb leány kategória eredményhirdetése (balra Insperger Anna, középen Elekes Zsófi)


Hirdetések